URB 02 – Teksti, rytmi, riimi

Kolmannen urbaanin kulttuurin ja taiteen festivaalin ohjelmassa oli mm. katutanssia, urbaania sanataidetta sekä subURB-kursseja.

  • 29.7.–11.8.2002

URB 02 teemanaan teksti, rytmi ja riimi toi näyttämölle katutanssin huippuja mm. Suomesta, Ruotsista, Ranskasta ja Britanniasta. Uutta festivaalilla olivat urbaanin sanataiteen muodot kuten slangi, kännykkärunous ja performance poetry. Tanssin puolella odotukset kohdistuivat kotimaisten ryhmien ensi-iltoihin ja Benji Reidin sekä Cie Olympic Starzin kaltaisten kansainvälisten vieraiden virtuoosimaisiin taidonnäytteisiin. URB-festivaalin osatapahtuma subURB tarjosi nuorille mahdollisuuden tehdä itse ja kokeilla taiteen tekemistä. subURB-kurssit alkoivat keväällä ja huipentuivat festivaalin aikana nähtyihin esityksiin ja näyttelyihin.

Mukana ohjelmassa olivat mm. modern love (Britannia), Benji Reid (Britannia), Cie Olympic Starz (Ranska), Moves per Minute (Ruotsi), Inertia (Japani), Lähiöveljet, Garam, Ahoniemi ja ystävät,Indictus Company, SORINA-klubi, Flow- Mo, d’Maestre/Individual/Roope K/Jani Tolin, Ninde, Lisa & Jasmine ja Wartecs.