Vauvojen värileikki

Vauvojen värileikki -taidepaja on vauvan (3–11 kk) ja vanhemman yhdessäoloa, joka perustuu leikkiin ja vuorovaikutukseen lapsen ehdoilla.

  • 18.4.2023 klo 10–11.30
  • 18.4.2023 klo 12.30–14
  • 19.4.2023 klo 10–11.30
  • 19.4.2023 klo 12.30–14
  • 19.4.2023 klo 16–17.30
  • 20.4.2023 klo 10–11.30
  • Kaikki ajankohdat
sopii lapsille
Kiasman paja, 5. kerros.
Liput: 28,50 €
Sisältää yhden vauvan ja yhden aikuisen. Lisäaikuinen museolipun hinnalla tai Museokortilla.

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.

Mistä taidepajassa on kyse?

Minkä värinen on mustikka? Miltä maistuu keltainen?

Vauvojen värileikki -taidepajassa tutustutaan uusiin materiaaleihin tunnustelemalla, kuuntelemalla, haistamalla ja maistamalla.

Materiaaleina käytetään muun muassa kankaita, höyheniä ja hedelmäsoseita väriteemojen mukaan vaihdellen. Tuotteet ovat vauvoille sopivia, kasvispohjaisia, gluteenittomia ja maidottomia.

Taidepajan väriteema vaihtuu viikoittain.

Kohderyhmä: 3–11 kk vauvat aikuisten kanssa 
Kesto: noin 1,5 tuntia ja sisältää näyttelykäynnin.

Pajan kieli on suomi, mutta kaikki ohjaajat osaavat englantia ja voivat neuvoa tarvittaessa. Venäjänkielisen ohjaajan vetämiä pajoja voi kysyä alla mainitusta osoitteesta.

Kysymykset ja lisätiedot: yleisotyo@kiasma.fi

Ohjeita vauvojen vanhemmille

Huomioithan, että taidepajassa tutkitaan värejä rohkeasti kokeilemalla. Varustautukaa työpajaan työskentelyvaatteilla, jotka saavat likaantua. Vaihtovaatteet ja pyyhe kannattaa ottaa mukaan. Työtilassa on vesipiste, jossa voi peseytyä pajan jälkeen. Vaipanvaihtoa varten on varattu hoitoalustoja. Aikuisille on tarjolla suojatakkeja.

Ethän syö, juo tai imetä näyttelytiloissa tai kirjastossa. Rauhallisia paikkoja imettämiseen löytyy mm. 1. kerroksesta sekä näyttelyiden välisiltä kerrostasanteilta. Henkilökunta neuvoo mielellään. Naulakon vieressä on myös imetyshuone, jossa voitte olla rauhassa. Henkilökunta avaa tilan oven.

Kiasma Caféssa on mikroaaltouuni, jossa voi lämmittää vauvanruokaa kahvila-asioinnin yhteydessä.

Kokemuksia

”Värileikki yhdistää hienosti taiteeseen tutustumisen ja vauvojen leikin. Oli kiva päästä lyhyelle kierrokselle näyttelyyn ja keskustelemaan taiteesta porukassa. Oikein onnistunut yhteinen hetki lapsellisten kavereiden kanssa.”

Kaveriporukka + vauvat

”Värileikki oli rento kokemus ja lapsi jaksoi oikein hyvin 1,5 h. Esillepano oli kiva visuaalisesti.”

Laura 32 v. ja Leo 10 kk.

”Meillä oli kivaa värileikissä ja olin positiivisesti yllättynyt siitä, että se sopi myös nelikuukautiselle, joka ei vielä osaa istua tai levittää väriä käsillään. Erityisesti alkupuolen jutut, jossa tunnusteltiin erilaisia kankaita ja materiaaleja, puhallettiin ilmaa pillillä vauvan iholle ja siveltiin höyhenellä, sopivat hyvin näinkin pienelle.”

Emma 33 v. ja Onni 4 kk.