Vauvojen värileikki

Vauvojen värileikki on taidepaja 3–11 kuukauden ikäisille vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Värileikki perustuu leikkiin ja vuorovaikutukseen lapsen ehdoilla.

  • 24.10.2023 klo 10–11.30
  • 25.10.2023 klo 10–11.30
  • 25.10.2023 klo 12.30–14
  • 25.10.2023 klo 16–17.30
  • 26.10.2023 klo 10–11.30
  • 26.10.2023 klo 12.30–14
  • Kaikki ajankohdat
sopii lapsille
Kiasman paja, 5. krs. Tapaaminen aulassa.
Liput: maksullinen
Lisäaikuiset museolipulla tai Museokortilla. Lipunmyynti alkaa 1.9.

Vauvojen värileikissä voidaan ihmetellä vaikka saippuakuplia. Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.

Kuvaus

Minkä värinen on mustikka? Miltä maistuu keltainen? Vauvojen värileikki on vauvan (3–11 kk) ja hänen aikuisensa yhdessäoloa, joka perustuu leikkiin ja vuorovaikutukseen lapsen ehdoilla. Uusiin materiaaleihin tutustutaan tunnustelemalla, kuuntelemalla, haistamalla ja maistamalla. Materiaaleina käytetään mm. kankaita, höyheniä ja hedelmäsoseita väriteemojen mukaan vaihdellen. Pajan väriteema vaihtelee viikoittain.  

Työpaja kestää noin 1,5 tuntia ja sisältää näyttelykäynnin. Yhden vauvan mukana pääsee samalla hinnalla yksi aikuinen. Muut aikuiset voivat osallistua museolipun hinnalla.

Pajan kieli on suomi, mutta kaikki ohjaajat osaavat englantia ja voivat neuvoa tarvittaessa.  

Tarkistathan lippusi oston yhteydessä huolellisesti. Maksettuja lippuja ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin. Lippu ei ole henkilökohtainen – esteen tullessa sen voi luovuttaa eteenpäin.   

Lue lisää: Kaipaatko tekemistä vauvan kanssa? Värileikki on lapsen ja aikuisen yhteinen taidetuokio

Ohjeita osallistujille

Taidepaja on suunniteltu pienten lasten tarpeet huomioiden. Pajan aikana on aikaa mm. syöttämiseen ja vaipanvaihtoon.  

On hyvä huomioida, että museo avautuu klo 10.00. Vaunut jätetään Kiasman ala-aulan rampin alle parkkiin, niitä ei voi tuoda Pajaan turvallisuussyistä. Voitte ottaa mukaan oman kantovälineen, jotta vauvan kanssa on mukava kulkea näyttelyissä. Kantoreppuja on lainattavissa Kiasman vaatesäilytyksestä. Voitte ottaa tavarat mukaan Kiasman Pajaan. 

Taidepajassa tutkitaan värejä rohkeasti kokeilemalla. Varustautukaa työpajaan työskentelyvaatteilla, jotka saavat likaantua. Vaihtovaatteet ja pyyhe kannattaa ottaa mukaan. Työtilassa on vesipiste, jossa voi peseytyä pajan jälkeen. Vaipanvaihtoa varten on varattu hoitoalustoja. Aikuisille on tarjolla suojatakkeja.   

Taidepajassa käytetään vauvoille sopivia kasvipohjaisia tuotteita, jotka eivät sisällä gluteenia tai maitotuotteita. Lisätietoa käytettävistä tuotteista voi kysyä osoitteesta paja@kiasma.fi. 

Kokemuksia

”Värileikki yhdistää hienosti taiteeseen tutustumisen ja vauvojen leikin. Oli kiva päästä lyhyelle kierrokselle näyttelyyn ja keskustelemaan taiteesta porukassa. Oikein onnistunut yhteinen hetki lapsellisten kavereiden kanssa.”

Kaveriporukka + vauvat

”Värileikki oli rento kokemus ja lapsi jaksoi oikein hyvin 1,5 h. Esillepano oli kiva visuaalisesti.”

Laura 32 v. ja Leo 10 kk.

”Meillä oli kivaa värileikissä ja olin positiivisesti yllättynyt siitä, että se sopi myös nelikuukautiselle, joka ei vielä osaa istua tai levittää väriä käsillään. Erityisesti alkupuolen jutut, jossa tunnusteltiin erilaisia kankaita ja materiaaleja, puhallettiin ilmaa pillillä vauvan iholle ja siveltiin höyhenellä, sopivat hyvin näinkin pienelle.”

Emma 33 v. ja Onni 4 kk.