Lasten Kiasma

Tervetuloa Kiasmaan yhdessä lasten kanssa! Nykytaiteesta löytyy tutkittavaa ja ihmeteltävää kaikenikäisille. Tältä sivulta löydät vinkkejä onnistuneeseen museokäyntiin lasten kanssa.

Kiasman näyttelyt sopivat yhdessä koettaviksi

Kiasman näyttelyt sopivat aikuisten ja lasten yhdessä koettaviksi. Jotkut taideteokset voivat olla jännittäviä, eivätkä aivan kaikki teokset välttämättä sovi lapsille. Aina kuitenkin löytyy myös pienille suositeltavaa nähtävää. Henkilökunta auttaa mielellään.

Näyttelymme nyt

Emma Jääskeläisen leikkisät veistokset levittäytyvät Kiasman ala-aulaan ja 2. kerroksen parvelle. Teokset sopivat lasten ja aikuisten yhdessä tutkittaviksi. Ettehän koske teoksiin!

Liisa Lounilan Katvealue-näyttelyssä on video-, ääni- ja esineteoksia. Katsokaa ja kuulostelkaa yhdessä!

Hullu rakkaus – Seppo Fräntin kokoelma Kiasmassa -näyttelyssä on maalauksia ja piirroksia helsinkiläisen keräilijän kokoelmasta.

Mika Vainion 50 Hz -näyttelyssä on ääni-installaatioita, jotka sopivat aikuisten ja lasten yhdessä tutkittaviksi.

Doug Aitkenin näyttelyssä I Only Have Eyes for You on suuri musiikillinen videoteos sekä valokaappiteoksia ja veistos. Osa teoksista on hyvin herkkiä. Ettehän koske teoksiin tai valkokankaaseen.

Palvelut lasten kanssa liikkuville

Kiasman ensimmäisestä kerroksesta löydät seuraavat palvelut:

  • Lastenvaunuparkki on ala-aulassa rampin alla.
  • Lastenhoitohuone sijaitsee naulakon vieressä.
  • Kiasma Caféssa on mikroaaltouuni, jossa voi lämmittää vauvanruokaa kahvila-asioinnin yhteydessä.

Usein kysyttyä

Missä voin imettää?

Ethän syö, juo tai imetä näyttelytiloissa.

Rauhallisia paikkoja imettämiseen löytyy muun muassa 1. kerroksesta sekä näyttelyiden välisiltä kerrostasanteilta. Henkilökunta auttaa mielellään. Naulakon vieressä on huone imetystä ja vauvan ruokintaa varten.

Onko mukananne omia eväitä? Kysy eväspaikkaa henkilökunnalta.

Voiko lastenvaunut ottaa mukaan näyttelyyn?

Lastenvaunut tai -rattaat voi ottaa mukaan näyttelyyn. Kiasman naulakosta saa myös lainaksi kevyitä rattaita. Lastenvaunuparkki on ala-aulassa rampin alla.

Huom. Kiasma Caféssa on rajallisesti tilaa vaunuille. Henkilökunta auttaa mielellään.

Miksi taideteoksiin ei saa koskea?

Yksi kosketus ei tunnu paljolta, mutta puhtaissakin käsissä on rasvaa, joka aikaa myöten vahingoittaa taideteoksia. Liikkukaa museossa rauhallisesti ja pitäkää teoksiin muutaman kymmenen sentin turvaväli. Näin teokset säilyvät kaikkien iloksi.