Tokaluokkalaisia ja opas näyttelyssä.

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.

Opettajille

Nykytaide antaa uusia näkökulmia elämään ja ideoita koulutyöhön. Ota Kiasma osaksi opetusta: tee retki museoon tai hyödynnä taidesisältöjä koulussa. Tältä sivulta löydät tietoa Kiasman tarjonnasta ja vinkkejä onnistuneeseen museokäyntiin.

Opeinfot ja koulutukset

Opeinfo 12.4.23 klo 15-17

Opeinfossa kuulet kevään näyttelyistä koulujen näkökulmasta.

Klo 15-16 Tom of Finland ja Dreamy -näyttelyiden sekä niihin liittyvän kouluille suunnatun keskusteluaineiston esittely

klo 16-17 Opastettu kierros Daniel Steegmann Mangranén näyttelyyn

Ilmoittaudu maksuttomaan opeinfoon ti 11.4. klo 12 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/2C6BAE075F0EB4CB

Huomioithan, että Tom of Finland -näyttelyesittely sisältää avointa seksuaalista kuvastoa. Tom of Finland ja Dreamy -näyttelyitä suositellaan yli 15-vuotiaille.

Opastettu kierros opettajille 4.5.23 klo 17-18

Opastetulla kierroksella tutustutaan Tom of Finland ja Dreamy -näyttelyihin koulujen näkökulmasta. Näyttelyitä suositellaan yli 15-vuotiaille.

Opettajille suunnatulle kierrokselle mahtuu enintään 20 henkilöä. Ilmoittaudu maksuttomalle kierrokselle ke 3.5. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/246AA0F53A44F57F 

Opettajien sähköpostilista

Pysy kärryillä Kiasman näyttelyistä ja palveluista liittymällä opettajien ja varhaiskasvattajien sähköpostilistalle. Kiasma järjestää lukukausittain infotilaisuuksia, joissa pääset tutustumaan uusiin näyttelyihin ja kuulet kouluille ja päiväkodeille suunnatusta ohjelmistosta. Tule mukaan kokemaan taidetta ja tapaamaan tekijöitä!

Liity tästä opettajien sähköpostilistalle

Opetusmateriaalit

Nykytaide liittyy eri oppiaineisiin, ympäröivään maailmaan sekä päiväkodissa ja koulussa käsiteltäviin ilmiöihin. Tähän olemme koonneet aineistoja, jotka auttavat tuomaan nykytaiteen osaksi oppimista. 

Alakoulut

Nykytaideoppi-tehtäväpaketti

Nykytaideoppi-paketin tehtäviä voit hyödyntää kaikissa Kiasman näyttelyissä. Materiaali sisältää vinkkejä työskentelyyn sekä koululla että museossa. Tehtävissä yhdistyvät monien oppiaineiden sisällöt ja tavoitteet.

Tulostettavaa oppilaan vihkoa voitte käyttää tehtävien ohella tai omatoimisen työskentelyn tukena. Tulosta materiaali kaksipuolisena vaaka-arkille.

Mediataide kasvattaa

Ohjeita museovierailuun ryhmän kanssa

Museokäynti on maksuton kaikille alle 18-vuotiaille sekä ryhmän mukana tuleville opettajille. Myös 18-vuotta täyttäneet toisen asteen opiskelijat pääsevät ryhmän mukana maksutta Kiasmaan.

Ryhmä on aina opettajan vastuulla

Suosittelemme, että tutustut Kiasman näyttelyihin ennen kuin tulet museoon oppilaiden kanssa. Opettaja liikkuu ryhmänsä mukana ja on vastuussa oppilaistaan koko vierailun ajan.

Toivomme, että ryhmän mukana on vähintään yksi aikuinen 25 oppilasta kohti. Kulkekaa Kiasmassa yhdessä.

Ilmoita ryhmävierailusta

Vaikka et varaisi ryhmällesi opastusta, ilmoitathan päiväkoti- ja koululaisryhmän tulosta etukäteen Kiasman infoon.

Kun saavutte Kiasmaan

Ilmoittaudu infotiskille Kiasman aulassa. Saat pääsyliput ryhmälle jaettavaksi. Jättäkää takit ja reput maksuttomiin lokeroihin. Jos olette varanneet opastuksen tai taidepajan, tapaatte oppaan ala-aulassa.

Miksi taideteoksiin ei saa koskea?

Yksi kosketus ei tunnu paljolta, mutta puhtaissakin käsissä on rasvaa, joka aikaa myöten vahingoittaa taideteoksia. Liikkukaa museossa rauhallisesti ja pitäkää teoksiin muutaman kymmenen sentin turvaväli. Näin teokset säilyvät kaikkien iloksi.

Ruokailu

Ettehän syö tai juo näyttelytiloissa. Jättäkää vesipullot ja muut mahdolliset eväät vaatesäilytykseen.

Onko ryhmälläsi omia eväitä? Kysy eväspaikkaa henkilökunnalta.

Opastetut kierrokset koulu- ja päiväkotiryhmille

Opastetulla kierroksella saatte nykytaiteesta enemmän irti. Kierrokset suunnitellaan kunkin ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Varaathan opastetun kierroksen viimeistään viikkoa ennen suunniteltua museokäyntiä. Opastuksen voi perua veloituksetta viikkoa ennen opastusta. Perumattomista opastuksista veloitetaan kierroksen täysi hinta.

Kiasma-kierros kouluryhmille

Koe parhaat palat Kiasmasta luokkasi kanssa! Tutustutte oppaan johdolla ajankohtaisiin näyttelyihin ja Kiasma-rakennukseen. Mitkä aiheet näkyvät taiteessa juuri nyt? Mikä herättää keskustelua?

Kesto: noin 1 tunti
Ryhmäkoko: 1–25
Hinta: 70 € / luokka
Kielet: suomi, englanti ja venäjä

Opastusten varaaminen

Kansallisgallerian palvelumyynti
puh. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14)
myynti@kansallisgalleria.fi

Ilman opasta tulevat ryhmät

Vaikka et varaisi ryhmällesi opastettua kierrosta, ilmoitathan päiväkoti- ja koululaisryhmän tulosta etukäteen Kiasman infoon. Näin varmistamme sujuvan museokäynnin kaikille.

Toivomme, että ryhmän mukana on vähintään yksi aikuinen 25 oppilasta kohti. Kulkekaa Kiasmassa yhdessä. Opettaja on vastuussa oppilaistaan koko vierailun ajan.