Tokaluokkalaisia ja opas näyttelyssä.

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.

Opettajille

Nykytaide antaa uusia näkökulmia elämään ja ideoita koulutyöhön. Ota Kiasma osaksi opetusta: tee retki museoon tai hyödynnä taidesisältöjä koulussa. Tältä sivulta löydät tietoa Kiasman tarjonnasta ja vinkkejä onnistuneeseen museokäyntiin.

Infoa opettajille

Huomioitavaa ajankohtaisissa näyttelyissä

Tom of Finlandin näyttelyssä (3. krs) ei ole ikärajaa, mutta näyttelyä ei sen sisältämän suorasukaisen seksuaalisen kuvaston vuoksi suositella lapsille. Näyttelyvierailu oppilasryhmän kanssa on opettajan vastuulla.

Dreamy – queer ja vapaus unelmoida -näyttelyssä (2.krs) on joitakin teoksia, jotka sisältävät avointa seksuaalista kuvastoa ja jotka saattavat järkyttää. Tutustu näyttelyyn liittyvään toiselle asteelle suunnattuun tehtäväaineistoon.

Mikäli harkitset vierailua näyttelyissä oppilas- tai opiskelijaryhmän kanssa, suosittelemme tutustumaan näyttelyihin aina etukäteen. Suosittelemme varaamaan ryhmävierailulle opastetun kierroksen.

Opettajien sähköpostilista

Pysy kärryillä Kiasman näyttelyistä ja palveluista liittymällä opettajien ja varhaiskasvattajien sähköpostilistalle. Kiasma järjestää lukukausittain infotilaisuuksia, joissa pääset tutustumaan uusiin näyttelyihin ja kuulet kouluille ja päiväkodeille suunnatusta ohjelmistosta. Tule mukaan kokemaan taidetta ja tapaamaan tekijöitä!

Liity tästä opettajien sähköpostilistalle

Opetusmateriaalit

Nykytaide liittyy eri oppiaineisiin, ympäröivään maailmaan sekä päiväkodissa ja koulussa käsiteltäviin ilmiöihin. Tähän olemme koonneet aineistoja, jotka auttavat tuomaan nykytaiteen osaksi oppimista. 

Alakoulut

Nykytaideoppi-tehtäväpaketti

Nykytaideoppi-paketin tehtäviä voit hyödyntää kaikissa Kiasman näyttelyissä. Materiaali sisältää vinkkejä työskentelyyn sekä koululla että museossa. Tehtävissä yhdistyvät monien oppiaineiden sisällöt ja tavoitteet.

Tulostettavaa oppilaan vihkoa voitte käyttää tehtävien ohella tai omatoimisen työskentelyn tukena. Tulosta materiaali kaksipuolisena vaaka-arkille.

Mediataide kasvattaa

Ohjeita museovierailuun ryhmän kanssa

Museokäynti on maksuton kaikille alle 18-vuotiaille sekä ryhmän mukana tuleville opettajille. Myös 18-vuotta täyttäneet toisen asteen opiskelijat pääsevät ryhmän mukana maksutta Kiasmaan.

Ryhmä on aina opettajan vastuulla

Suosittelemme, että tutustut Kiasman näyttelyihin ennen kuin tulet museoon oppilaiden kanssa. Opettaja liikkuu ryhmänsä mukana ja on vastuussa oppilaistaan koko vierailun ajan.

Toivomme, että ryhmän mukana on vähintään yksi aikuinen 25 oppilasta kohti. Kulkekaa Kiasmassa yhdessä.

Ilmoita ryhmävierailusta

Vaikka et varaisi ryhmällesi opastusta, ilmoitathan päiväkoti- ja koululaisryhmän tulosta etukäteen Kiasman infoon.

Kun saavutte Kiasmaan

Ilmoittaudu infotiskille Kiasman aulassa. Saat pääsyliput ryhmälle jaettavaksi. Jättäkää takit ja reput maksuttomiin lokeroihin. Jos olette varanneet opastuksen tai taidepajan, tapaatte oppaan ala-aulassa.

Miksi taideteoksiin ei saa koskea?

Yksi kosketus ei tunnu paljolta, mutta puhtaissakin käsissä on rasvaa, joka aikaa myöten vahingoittaa taideteoksia. Liikkukaa museossa rauhallisesti ja pitäkää teoksiin muutaman kymmenen sentin turvaväli. Näin teokset säilyvät kaikkien iloksi.

Ruokailu

Ettehän syö tai juo näyttelytiloissa. Jättäkää vesipullot ja muut mahdolliset eväät vaatesäilytykseen.

Onko ryhmälläsi omia eväitä? Kysy eväspaikkaa henkilökunnalta.

Opastetut kierrokset koulu- ja päiväkotiryhmille

Opastetulla kierroksella saatte nykytaiteesta enemmän irti. Kierrokset suunnitellaan kunkin ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Varaathan opastetun kierroksen viimeistään kaksi viikkoa ennen suunniteltua museokäyntiä. Mahdolliset muutokset ja peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen varauksen ajankohtaa. Perumattomista opastuksista veloitetaan kierroksen täysi hinta.

Opastetut kierrokset alkavat aina 15 minuuttia yli tasatunnin (esim. 14.15, 15.15).

Kiasma-kierros kouluryhmille

Koe parhaat palat Kiasmasta luokkasi kanssa! Tutustutte oppaan johdolla ajankohtaisiin näyttelyihin ja Kiasma-rakennukseen. Mitkä aiheet näkyvät taiteessa juuri nyt? Mikä herättää keskustelua?

Kesto: 50 minuuttia
Ryhmäkoko: 1–25
Hinta: 70 € / luokka
Kielet: suomi, ruotsi, englanti ja venäjä

Varaa opastettu kierros tästä

Lisätiedot ja kysymykset

Kansallisgallerian palvelumyynti
puh. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14)
myynti@kansallisgalleria.fi

Tilaa palvelumyynnin uutiskirje

Ilman opasta tulevat ryhmät

Vaikka et varaisi ryhmällesi opastettua kierrosta, ilmoitathan päiväkoti- ja koululaisryhmän tulosta etukäteen Kiasman infoon. Näin varmistamme sujuvan museokäynnin kaikille.

Toivomme, että ryhmän mukana on vähintään yksi aikuinen 25 oppilasta kohti. Kulkekaa Kiasmassa yhdessä. Opettaja on vastuussa oppilaistaan koko vierailun ajan.