Tokaluokkalaisia ja opas näyttelyssä.

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.

Opettajille

Nykytaide antaa uusia näkökulmia elämään ja ideoita koulutyöhön. Ota Kiasma osaksi opetusta: tee retki museoon tai hyödynnä taidesisältöjä koulussa. Tältä sivulta löydät tietoa Kiasman tarjonnasta ja vinkkejä onnistuneeseen museokäyntiin.

Opeinfot ja koulutukset

Tulevat opeinfot ja koulutukset

Opeinfo,

ke 12.10.2022 klo 15-17
Kiasman Seminaari-tila 1. krs.

klo 15-16 syksyn näyttelyt ja koulutarjonta
taiteilija Pauliina Turakka-Purhonen kertoo teoksistaan
klo 16-17 opastettu kierros Kompassissa pohjoinen -näyttelyyn

Ilmoittaudu maksuttomaan tilaisuuteen 9.10. mennessä tästä linkistä

Opettajien sähköpostilista

Pysy kärryillä Kiasman näyttelyistä ja palveluista liittymällä opettajien ja varhaiskasvattajien sähköpostilistalle. Kiasma järjestää lukukausittain infotilaisuuksia, joissa pääset tutustumaan uusiin näyttelyihin ja kuulet kouluille ja päiväkodeille suunnatusta ohjelmistosta. Tule mukaan kokemaan taidetta ja tapaamaan tekijöitä!

Liity tästä opettajien sähköpostilistalle

Opetusmateriaalit

Nykytaide liittyy eri oppiaineisiin, ympäröivään maailmaan sekä päiväkodissa ja koulussa käsiteltäviin ilmiöihin. Tähän olemme koonneet aineistoja, jotka auttavat tuomaan nykytaiteen osaksi oppimista. 

Alakoulut

Nykytaideoppi-tehtäväpaketti

Nykytaideoppi-paketin tehtäviä voit hyödyntää kaikissa Kiasman näyttelyissä. Materiaali sisältää vinkkejä työskentelyyn sekä koululla että museossa. Tehtävissä yhdistyvät monien oppiaineiden sisällöt ja tavoitteet.

Tulostettavaa oppilaan vihkoa voitte käyttää tehtävien ohella tai omatoimisen työskentelyn tukena. Tulosta materiaali kaksipuolisena vaaka-arkille.

Mediataide kasvattaa

Ohjeita museovierailuun ryhmän kanssa

Museokäynti on maksuton kaikille alle 18-vuotiaille sekä ryhmän mukana tuleville opettajille. Myös 18 vuotta täyttäneet toisen asteen opiskelijat pääsevät ryhmän mukana maksutta Kiasmaan.

Ryhmä on aina opettajan vastuulla

Suosittelemme, että tutustut Kiasman näyttelyihin ennen kuin tulet museoon oppilaiden kanssa. Opettaja liikkuu ryhmänsä mukana ja on vastuussa oppilaistaan koko vierailun ajan.

Toivomme, että ryhmän mukana on vähintään yksi aikuinen 25 oppilasta kohti. Kulkekaa Kiasmassa yhdessä.

Ilmoita ryhmävierailusta

Vaikka et varaisi ryhmällesi opastusta, ilmoitathan päiväkoti- ja koululaisryhmän tulosta etukäteen Kiasman infoon.

Kun saavutte Kiasmaan

Ilmoittaudu infotiskille Kiasman aulassa. Saat pääsyliput ryhmälle jaettavaksi. Jättäkää takit ja reput maksuttomiin lokeroihin. Jos olette varanneet opastuksen tai taidepajan, tapaatte oppaan ala-aulassa.

Miksi taideteoksiin ei saa koskea?

Yksi kosketus ei tunnu paljolta, mutta puhtaissakin käsissä on rasvaa, joka aikaa myöten vahingoittaa taideteoksia. Liikkukaa museossa rauhallisesti ja pitäkää teoksiin muutaman kymmenen sentin turvaväli. Näin teokset säilyvät kaikkien iloksi.

Ruokailu

Ettehän syö tai juo näyttelytiloissa. Jättäkää vesipullot ja muut mahdolliset eväät vaatesäilytykseen.

Onko ryhmälläsi omia eväitä? Kysy eväspaikkaa henkilökunnalta.

Opastetut kierrokset koulu- ja päiväkotiryhmille

Opastetulla kierroksella saatte nykytaiteesta enemmän irti. Kierrokset suunnitellaan kunkin ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Varaathan opastetun kierroksen viimeistään viikkoa ennen suunniteltua museokäyntiä. Opastuksen voi perua veloituksetta viikkoa ennen opastusta. Perumattomista opastuksista veloitetaan kierroksen täysi hinta.

Kiasma-kierros kouluryhmille

Koe parhaat palat Kiasmasta luokkasi kanssa! Tutustutte oppaan johdolla ajankohtaisiin näyttelyihin ja Kiasma-rakennukseen. Mitkä aiheet näkyvät taiteessa juuri nyt? Mikä herättää keskustelua?

Kesto: noin 1 tunti
Ryhmäkoko: 1–25
Hinta: 70 € / luokka
Kielet: suomi, ruotsi, englanti ja venäjä

ARS22 etänä kouluille

Haluatko tutustua luokkasi kanssa ARS22-näyttelyyn etänä?

6.–9. luokkalaisille suunnattu vuorovaikutteinen verkkoesittely tuo taidekokemuksen suoraan luokkahuoneeseen. Kiasman opas esittelee valikoiman näyttelyn teoksia ja taiteilijoita kuvin ja videoin. Kuulette, miten näyttelyn teokset ovat syntyneet. Tutustutte myös nykytaiteen luonteeseen ja tekniikoihin. Esittely toimii hyvänä pohjustuksena näyttelykäynnille.

Saatavilla ryhmille 19.4. alkaen.

Kesto: 45 min
Ryhmäkoko: 1–25
Hinta: 70 € / ryhmä
Kielet: suomi, ruotsi ja englanti

Opastusten varaaminen

Kansallisgallerian palvelumyynti
puh. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14)
myynti@kansallisgalleria.fi

Ilman opasta tulevat ryhmät

Vaikka et varaisi ryhmällesi opastettua kierrosta, ilmoitathan päiväkoti- ja koululaisryhmän tulosta etukäteen Kiasman infoon. Näin varmistamme sujuvan museokäynnin kaikille.

Toivomme, että ryhmän mukana on vähintään yksi aikuinen 25 oppilasta kohti. Kulkekaa Kiasmassa yhdessä. Opettaja on vastuussa oppilaistaan koko vierailun ajan.

Taidepajat kouluryhmille

Kiasma järjestää maksuttomia taidepajoja perusopetuksen ja toisen asteen erityisryhmille. Taidepajassa tutustutaan ARS22-näyttelyyn oman työskentelyn, keskustelun ja havainnoinnin kautta. Vierailu Kiasmassa sisältää pajatyöskentelyä ja näyttelykäynnin.

Kevään taidepajojen teema: Löydettyjä tarinoita

Tule kokoamaan yhteistä tarinaa! Kiasman erityisryhmille suunnatussa taidepajassa luodaan sarjakuvamaisia kertomuksia yhdistelemällä erilaisia esineitä ja maalattua taustaa työpajaoppaan kanssa. Tarinat on mahdollista tallentaa itselle mukaan kännykällä.

Tekniikka: maalaaminen, piirtäminen ja sekatekniikka

Ryhmäkoko: 15 oppilasta + opettajat ja avustajat
Kesto: 2 tuntia
Hinta: maksuton
Kielet: suomi

Lisätiedot ja tiedustelut: yleisotyo@kiasma.fi