Tokaluokkalaisia ja opas näyttelyssä.

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.

Opettajille

Nykytaide antaa uusia näkökulmia elämään ja ideoita koulutyöhön. Ota Kiasma osaksi opetusta: tee retki museoon tai hyödynnä taidesisältöjä koulussa. Tältä sivulta löydät tietoa Kiasman tarjonnasta ja vinkkejä onnistuneeseen museokäyntiin.

Opeinfot ja koulutukset

Tulevat opeinfot ja koulutukset

Kiasma on suljettu peruskorjauksen vuoksi vuonna 2021. Seuraavat infotilaisuudet järjestetään kevätlukukaudella 2022.

Opettajien sähköpostilista

Pysy kärryillä Kiasman näyttelyistä ja palveluista liittymällä opettajien ja varhaiskasvattajien sähköpostilistalle. Kiasma järjestää lukukausittain infotilaisuuksia, joissa pääset tutustumaan uusiin näyttelyihin ja kuulet kouluille ja päiväkodeille suunnatusta ohjelmistosta. Tule mukaan kokemaan taidetta ja tapaamaan tekijöitä!

Liity tästä opettajien sähköpostilistalle

Opetusmateriaalit

Nykytaide liittyy eri oppiaineisiin, ympäröivään maailmaan sekä päiväkodissa ja koulussa käsiteltäviin ilmiöihin. Tähän olemme koonneet aineistoja, jotka auttavat tuomaan nykytaiteen osaksi oppimista. 

Alakoulut

Nykytaideoppi-tehtäväpaketti

Nykytaideoppi-paketin tehtäviä voit hyödyntää kaikissa Kiasman näyttelyissä. Materiaali sisältää vinkkejä työskentelyyn sekä koululla että museossa. Tehtävissä yhdistyvät monien oppiaineiden sisällöt ja tavoitteet.

Tulostettavaa oppilaan vihkoa voitte käyttää tehtävien ohella tai omatoimisen työskentelyn tukena. Tulosta materiaali kaksipuolisena vaaka-arkille.

Mediataide kasvattaa

Ohjeita museovierailuun ryhmän kanssa

Tervetuloa Kiasmaan!

Museokäynti on maksuton kaikille alle 18-vuotiaille sekä ryhmän mukana tuleville opettajille. Myös 18 vuotta täyttäneet toisen asteen opiskelijat pääsevät ryhmän mukana maksutta Kiasmaan.

Ryhmä on aina opettajan vastuulla

Suosittelemme, että tutustut Kiasman näyttelyihin ennen kuin tulet museoon oppilaiden kanssa. Opettaja liikkuu ryhmänsä mukana ja on vastuussa oppilaistaan koko vierailun ajan.

Ilmoita ryhmävierailusta

Vaikka et varaisi ryhmällesi opastusta, ilmoitathan päiväkoti- ja koululaisryhmän tulosta etukäteen Kiasman infoon.

Toivomme, että ryhmän mukana on vähintään yksi aikuinen 25 oppilasta kohti. Kulkekaa Kiasmassa yhdessä.

Kun saavutte Kiasmaan

Ilmoittaudu infotiskille Kiasman aulassa. Saat pääsyliput ryhmälle jaettavaksi. Jättäkää takit ja reput maksuttomaan valvottuun naulakkoon. Jos olette varanneet opastuksen tai taidepajan, tapaatte oppaan ala-aulassa.

Miksi taideteoksiin ei saa koskea?

Yksi kosketus ei tunnu paljolta, mutta puhtaissakin käsissä on rasvaa, joka aikaa myöten vahingoittaa taideteoksia. Liikkukaa museossa rauhallisesti ja pitäkää teoksiin muutaman kymmenen sentin turvaväli. Näin teokset säilyvät kaikkien iloksi.

Ruokailu

Ettehän syö tai juo näyttelytiloissa. Jättäkää vesipullot ja muut mahdolliset eväät vaatesäilytykseen.

Onko ryhmälläsi omia eväitä? Kysy eväspaikkaa henkilökunnalta.

Opastetut kierrokset koulu- ja päiväkotiryhmille

Opastetulla kierroksella saatte nykytaiteesta enemmän irti. Koululaisryhmille on tarjolla useita opastusmuotoja. Kierrokset suunnitellaan kunkin ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Varaathan opastetun kierroksen viimeistään viikkoa ennen suunniteltua museokäyntiä. Opastuksen voi perua veloituksetta viikkoa ennen opastusta. Perumattomista opastuksista veloitetaan kierroksen täysi hinta.

Opastusten varaaminen

Kansallisgallerian palvelumyynti
puh. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14)
myynti@kansallisgalleria.fi

Kiasma Kids -kierros 5–6-vuotiaiden päivähoitoryhmille

Kiasma Kids -kierros on leikkisän elämyksellinen draamakierros Kiasman arkkitehtuuriin ja valikoituihin teoksiin. Kierros kestää 45–60 minuuttia ja on suunnattu esiopetus- ja viskari-ikäisille sekä peruskoulun alkuopetuksen luokille.

Kierroksella pohditaan maailmaa taiteen kautta sekä tutkitaan rakennettua ympäristöä. Tutkija-hahmo luotsaa lapsiryhmää Kiasmassa toiminnallisin menetelmin sekä johdattelee keskustelemaan havainnoista. Kannustamme ryhmän omia aikuisia olemaan aktiivisesti mukana kierroksella ja heittäytymään mukaan yhteiseen tutkimiseen.

Ikäryhmä: 5–6-vuotiaat
Ryhmäkoko: enintään 10 lasta ja päiväkodin / perhepäivähoitoryhmän aikuiset
Kesto: 45–60 min.
Hinta: arkisin 70 € / ryhmä (ei erillistä sisäänpääsymaksua)

Tilaa opastus

Opastettu kierros koulu- tai päiväkotiryhmälle

Ryhmäkoko: 1–25 henkeä
Kesto: noin 1 tunti
Hinta: arkisin 70 € / ryhmä (ei erillistä sisäänpääsymaksua)
Kielet: suomi, ruotsi ja englanti

Tilaa opastus

Queer-kierros yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille

Queer-sana suoraan suomennettuna tarkoittaa outoa tai kummallista. Nykytaide on usein juuri sellaista: totutusta poikkeavaa ja sääntöjä kyseenalaistavaa.

Toiminnallisella kierroksella nykytaide toimii keskustelunavauksena seksuaalisuuden, sukupuolien, vallan, normien ja identiteettien teemoihin.

Ryhmäkoko: 1–25 henkeä
Kesto: noin 1 tunti
Hinta: arkisin 70 € / ryhmä (ei erillistä sisäänpääsymaksua)
Kielet: suomi, ruotsi ja englanti

Tilaa opastus

Ilman opasta tulevat ryhmät

Vaikka et varaisi ryhmällesi opastettua kierrosta, ilmoitathan päiväkoti- ja koululaisryhmän tulosta etukäteen Kiasman infoon. Näin varmistamme sujuvan museokäynnin kaikille.

Toivomme, että ryhmän mukana on vähintään yksi aikuinen 25 oppilasta kohti. Kulkekaa Kiasmassa yhdessä. Opettaja on vastuussa oppilaistaan koko vierailun ajan.