Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.

Kiasma-teatteri

Kiasma-teatteri on Kiasman ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva esitystaiteen näyttämö. Kiasma-teatterissa näet ajankohtaista elävää nykytaidetta, joka keskustelee Kiasmassa esillä olevien näyttelyiden kanssa.

Ohjelmisto

Kiasma-teatterin esitystaiteen muotoja kokeilevassa ohjelmistossa nähdään kotimaisten ja kansainvälisten esitysten lisäksi elokuvia ja installaatioita.

Teemme yhteistyötä useiden alan festivaalien ja muiden toimijoiden kanssa. Jokakesäinen URB-festivaali on ohjelmistomme kohokohtia.

Teatterilippu oikeuttaa sisäänpääsyyn näyttelyihin esityspäivänä.

Syyskauden 2023 esitykset

Dreamy & Tom of Finland

Emil Santtu Uuttu et Alia: Ihana tytär Erika – Huomioita nimestä (1.9.-30.11. SKS:n arkiston tutkijasali)

Manuel Pelmus: Permanent Collection (5.-8.10.)

Muu ohjelmisto

Janina Rajakangas Projekti: Tanssija (15.-29.9.)

Taiteellisen työskentelytilanteen näyttämöllistämisestä: Massiveness and Still Life (25.-29.10.)

Liikkeellä marraskuussa – Vincent Roumagnac: Data Ocean Theatre/Tragedy & the Goddexxes (3.-12.11.)

Liikkeellä marraskuussa – Ingri Fiksdali & Solveig Styve Holte: HORDE (11.&12.11.)

Tutustu menneisiin esityksiin arkistossa

Sijainti ja esteettömyys

Kiasma-teatteri sijaitsee Kiasman ensimmäisessä kerroksessa, pääovilta katsottuna rakennuksen vastakkaisessa päädyssä. Kiasma-teatterissa on numeroimaton katsomo. Päällysvaatteet ja isot laukut voi jättää ilmaiseksi Kiasman vaatesäilytykseen.

Kiasma-teatterin katsomon ylätasanteelle on esteetön pääsy. Suosittelemme yhteydenottoa Kiasman infoon etukäteen, jos pyörätuolipaikalle on tarvetta.

Tilaa uutiskirje

Haluatko teoksesi Kiasma-teatteriin?

Suunnittelemme tapahtumaohjelmistomme itsenäisesti. Tällä hetkellä ohjelmiston suunnittelu ulottuu noin 1–1,5 vuoden päähän. Emme siis pysty toteuttamaan ehdotustasi kuluvan esityskauden aikana.

Kiasman tapahtumat suunnitellaan näyttelyohjelmiston rinnalla näyttelyiden kohdeyleisöille. Lisäksi toteutamme vuosittain muutamia isompia yhteistyöprojekteja eri toimijoiden kanssa.

Näin jätät tapahtumaehdotuksen

  • Ehdotuksen tulee sisältää tiivis kirjallinen kuvaus projektista/esityksestä
  • sekä liitteenä korkeintaan 2 kuvaa (.jpeg, 300 dpi, max 1 MB). Esitystaltioinneista tai vastaavista pyydämme liittämään linkin videotiedostoon.
  • Lähetä ehdotus osoitteeseen events@kiasma.fi.

Ehdotusten kommentointi

Koska tapahtumaohjelmistomme ei pohjaudu hakemusmenettelylle, emme anna meille lähetetyistä ehdotuksista palautetta, vaan otamme lähettäjään yhteyttä siinä tapauksessa, että haluamme lisätietoja.