Barnens Kiasma

Välkommen till Kiasma i sällskap med barn! Det finns mycket att utforska och förundra sig över i samtidskonsten, för alla åldrar. På den här sidan hittar du tips för ett lyckat museibesök tillsammans med barn, samt information om Kiasmas tjänster för den som rör sig i sällskap med barn.

Kiasmas utställningar kan upplevas tillsammans

Det går bra för barn och vuxna att uppleva Kiasmas utställningar tillsammans. Vissa konstverk kan vara spännande, och alla konstverk är inte nödvändigtvis lämpliga för barn. Det finns ändå alltid något att se som kan rekommenderas också för de minsta. Personalen hjälper gärna till.

Våra utställningar just nu

Emma Jääskeläinens lekfulla skulpturer breder ut sig över Kiasmas entréhall och balkongen på våning 2. Verken lämpar sig för barn och vuxna att utforska tillsammans. Du rör väl inte verken!

Liisa Lounilas utställning Radioskugga finns video- och ljudverk samt assemblage. Titta och lyssna tillsammans!

På utställningen Galen kärlek – Seppo Fräntis samling på Kiasma finns målningar och teckningar ur den helsingforsiska samlarens samling.

Mika Vainios utställning 50 Hz finns ljudinstallationer som lämpar sig för barn och vuxna att utforska tillsammans.

Doug Aitkens utställning I Only Have Eyes for You finns ett stort videoverk med ljud samt ljusskåpsverk och en skulptur. En del av verken är mycket känsliga. Vi ber er låta bli att röra verken eller filmduken.

Tjänster för den som rör sig med barn

På bottenvåningen i Kiasma finns följande tjänster:

  • Barnvagnsparkeringen finns under rampen i entréhallen.
  • Skötrummet ligger bredvid garderoben.
  • I Kiasma Café finns en mikrovågsugn där man kan värma babymat då man besöker caféet.

Vanliga frågor

Var kan jag amma?

Vi ber dig att inte äta, dricka eller amma i utställningssalarna.

Fridsamma platser för amning finns bl.a. på bottenvåningen och på avsatserna mellan utställningsvåningarna. Personalen hjälper gärna. Det finns också ett rum bredvid garderoben där man kan amma och mata spädbarn.

Har ni egen vägkost med er? Fråga personalen om var ni kan äta den.

Kan man ta med barnvagn på utställningarna?

Man kan ta med barnvagn på utställningarna. I Kiasmas garderob kan man också låna lätta barnvagnar. Barnvagnsparkeringen finns i entréhallen, under rampen.

Obs. Det finns begränsat med utrymme för barnvagnar i Kiasma Café. Personalen hjälper gärna.

Varför får man inte röra konsten?

En liten beröring känns inte som så mycket, men också på rena händer finns det fett som med tiden skadar konstverken. Rör er lugnt på museet och håll ett säkerhetsavstånd på några tiotal centimeter till verken. På det sättet bevaras verken till allas glädje.