Saavutettavuus

Saavutettavuus on Kiasmalle tärkeä asia. Haluamme, että kaikki museovieraat voivat nauttia käynnistä mahdollisimman hyvin.

Kiasma sijaitsee Helsingin keskustassa julkisen liikenteen asemien läheisyydessä. Liikkumisesteisten kävijöiden pysäköintipaikat sijaitsevat Kiasman ja pääpostin välissä. Ajoreitti kulkee Postitalon edestä kohti Sanomataloa.

Erityisryhmien taksit voivat tuoda asiakkaat Kiasman pääoville.

Kiasma on liikkumisesteetön. Kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä. Ulko-ovissa ei ole automaattista avaajaa. Henkilökunta auttaa mielellään.

Kiasma-teatterin katsomon ylätasanteelle on esteetön pääsy. Suosittelemme yhteydenottoa etukäteen, jos pyörätuolipaikalle on tarvetta (info@kiasma.fi, p. 0294 500 501).

Tele/induktiosilmukka löytyy kassalta, teatterista ja Seminaari-tilasta.

Vaatesäilytyksestä voi tarvittaessa lainata pyörätuolin, rollaattorin, kävelykepin, kyynärsauvat sekä lastenrattaat tai rintarepun.

Liikkumisesteisten WC:t sijaitsevat ensimmäisessä ja viidennessä kerroksessa. Myös lapsiasiakkaat on huomioitu WC-tiloissa.

Kannettavia tuoleja saa käyttöön toisesta kerroksesta.

Henkilökohtaiset avustajat pääsevät ilmaiseksi Kiasmaan.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon.

Kiasman oppaat ja salivalvojat on koulutettu avustamaan näkövammaisia kävijöitä. Vaatesäilytyksestä löytyy Kiasman kohokuva, pohjakartat pistekirjoituksella ja kosketeltava pienoismalli (pienoismalli on esillä näyttelyssä 2018). Lainaksi saa myös apuvälineitä, kuten taskulamppuja ja suurennuslasin. Joitakin teoksia saa kosketella Kiasman henkilökunnan läsnä ollessa. Kysythän neuvoa naulakon henkilökunnalta. Ryhmille suosittelemme opastuksen varaamista.

Jos et pääse katsomaan näyttelyitä paikan päälle, voit tutustua teoksiin verkossa Kiasma Guidessa.