Koulut ja päiväkodit

  • Kesä-heinäkuussa Kiasmassa ei järjestetä lainkaan opastuksia tai muuta ryhmätoimintaa.
  • Opastukset ja taidepajat aloitetaan Kiasmassa elokuussa 2020 koronavirustilanteen vuoksi supistetulla ryhmäkoolla, max 10 henkeä/ryhmä.
  • Syyskuussa pyrimme palaamaan normaaleihin ryhmäkokoihin.

Suosittelemme, että opettaja tutustuu aina etukäteen näyttelyihin ennen Kiasma-käyntiä oppilaiden kanssa. Opettaja on vastuussa oppilaistaan koko vierailun ajan ja liikkuu ryhmänsä mukana. Pääsääntö on, että teoksiin ei saa koskea. Henkilökunta neuvoo mielellään.

Aivan kaikki taide ei sovi pienimmille lapsille. Suosittelemme esimerkiksi Ed Atkinsin Live White Slime -näyttelyä yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille. Lisätietoja näytelyistämme löydät Vinkkejä museokäyntiin -sivulta.

Vinkkejä museokäyntiin

Tervetuloa Kiasmaan! Kokosimme vinkkejä museokäyntiin lasten kanssa ja ajankohtaista tietoa näyttelyistämme.
Lue lisää

Päiväkodeille

Opastukset ja taidepajat 3-6-vuotiaille, omatoimitehtävät ja opettajakoulutusten ajankohdat.
Lue lisää

Alakouluille

Opastukset ja taidepajat alakoululaisille, opeinfot ja omatoimitehtävät.
Lue lisää

Yläkouluille ja toiselle asteelle

Opastukset ja taiteilijatapaamiset, opeinfot ja omatoimitehtävät.
Lue lisää

Tokaluokkalaisten taideretki

24.08.2020 - 27.11.2020
Helsingin juhlaviikot järjestää yhteistyössä Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan, Nykytaiteen museo Kiasman, Helsingin kaupunginorkesterin ja Musiikkitalon kanssa syksyllä 2020 jo perinteeksi muodostuneen Tokaluokkalaisten taideretken, johon kutsutaan kaikki Helsingin kaupungin koulujen tokaluokkalaiset opettajineen.
Lue lisää

Taidetestaajat

Noin 10 000 kahdeksasluokkalaista eri puolelta Suomea saa lukuvuoden 2019-2020 aikana elämyksellisen museokäynnin Kansallisgallerian museoihin Kiasmaan, Ateneumiin ja Sinebrychoffin taidemuseoon.
Lue lisää