Tietoa meistä

Nykytaiteen museo Kiasma on osa Kansallisgalleriaa. Tutustu museon organisaatioon ja yhteistyökumppaneihimme.

Kiasma

Kiasma tarjoaa taide-elämyksiä ja uusia näkökulmia elämään. Se on taiteen ja ihmisten kohtaamispaikka, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Haluamme, että kaikilla on Kiasmassa turvallinen olo. Kiasmassa

  • kohdellaan muita huomaavaisesti,
  • jokainen saa olla oma itsensä,
  • kaikenlainen kiusaaminen, häirintä ja syrjintä on kielletty,
  • henkilökunta on sinua varten. Kysy rohkeasti apua tai neuvoa.

Lue lisää turvallisemman tilan periaatteista

Tutustu Kiasman yhdenvertaisuussuunnitelmaan

Mitä Kiasma tarkoittaa?

Kreikan kielestä tuleva sana kiasma tarkoittaa esimerkiksi hermojen tai nivelsiteiden risteyskohtaa sekä vastinkromosomien kietoutumista toisiinsa. Nimi kuvaa nykytaiteen museon tehtävää: Kiasma on monenlaisten kohtaamisten ja kannanottojen paikka. Kiasman suunnitelleen arkkitehdin Steven Hollin kilpailuehdotuksen nimi oli Chiasma, ja ajatus risteämisestä näkyy Kiasman arkkitehtuurissa.

Kiasma-teatteri

Kiasma-teatteri on Kiasman ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva esitystaiteen näyttämö. Kiasma-teatteri esittää ajankohtaista elävää nykytaidetta ja toimii yhteistyössä Kiasman näyttelyiden kanssa.

Esitystaiteen muotoja kokeilevassa ohjelmistossa nähdään kotimaisten ja kansainvälisten esitysten lisäksi elokuvia ja installaatioita. Kiasma-teatteri tekee yhteistyötä useiden alan festivaalien ja muiden toimijoiden kanssa. Jokakesäinen URB-festivaali on ohjelmiston kohokohtia. Esitys_nyt-otsikon alla tuodaan vuosittain näkyviin esitystaiteen erilaisia ilmentymiä.

Teatterilippu oikeuttaa sisäänpääsyyn näyttelyihin esityspäivänä.

Tilaa Kiasma-teatterin uutiskirje

Tutustu aiempien vuosien esityksiin esitysarkistossa

Tarjoa teosta Kiasma-teatterin ohjelmistoon

Kiasma-kirjasto

Kiasma-kirjaston valikoimista löydät kirjallisuutta, joka käsittelee kotimaista nykytaidetta, nykytaiteen kansainvälisiä ilmiöitä, nykytaiteen teoriaa, sekä kirjallisuutta, joka esittelee Kiasman kokoelmataiteilijoita. Kirjastossa on myös suuri valikoima taidelehtiä ja paikkoja tutkijoille.

Kiasma-kirjaston aukioloajat ja palvelut

Yhdessä

Kiasma tekee yhteistyötä taiteilijoiden, yleisön, kulttuuritoimijoiden ja yritysten kanssa. Uskomme, että yhdistämällä osaamisemme ja voimavaramme saamme aikaan unohtumattomia taidekokemuksia. Yhteistyökumppaneitamme ovat monet kotimaiset ja kansainväliset taidemuseot, säätiöt ja kulttuurialan toimijat, kaupunkitapahtumat, festivaalit, yhdistykset ja yhteisöt.

Kiasma Tukisäätiö tukee näyttely- ja julkaisutoimintaamme ja kokoelmien kartuttamista.

Yritysten kanssa tehtävä yhteistyö on tärkeä osa strategista toimintaamme. Yritysyhteistyökumppaneitamme ovat Clear Channel, Dagmar, Genelec ja Tikkurila.

Clear Channel
Genelec
Dagmar
Tikkurila