Kiasman materiaaleja

SINKKI
Kiasman kaareva ulkokatto on puhdasta sinkkiä, jossa on joitain promilleja titaania ja kuparia. Pinta tummuu hieman patinoituessaan

ALUMIINI
Pystysuorat umpiseinät ovat meri-ilmaston kestävää alumiinia. Ne on hiottu käsin vaakavedoin santapaperilla, jolloin alumiiniin tulee valoa taittava pinta.

MESSINKI
Etelä- ja pohjoispäädyssä on punertavia pintoja. Ne ovat happopunastettua ja eläväpintaista messinkiä, joka on käsitelty lämmittämällä ja kemiallisesti.

LASI
Rakennuksen iso kaareutuva lasiseinä on Reglit-lasilankkua, jota käytetään pääasiassa teollisuusrakennuksissa. Kiasman lasiseinistä sekä galleriatilojen laseista on poistettu vihertävä aines, eli läpituleva valo on sävyltään luonnonvaloa. Lasipinnoista suurin osa on hiekkapuhallettua, mutta ei hiekalla vaan alumiinioksidilla tai piidioksidilla. Näin pintoihin tulee prismaattinen, valoa kauniisti hajottava pinta. Muut lasiseinät ovat teräslasia.

KIPSI
Seinät ja katot ovat valkoiset ja kipsirapatut, tavoitteena on ollut rauhallisuus ja eleettömyys.

BETONI
Lattia on tummanharmaata, miltei mustaa väribetonia. Aulan kaareutuva korkea betoniseinä on vaakasuoraan lautamuottiin valettua betonia, joka on maalattu valkoiseksi.

VANERI
Kiasma-teatterin seinät ovat punertavaa vaneria. Teatterissa on tummansinisellä samettia muistuttavalla kankaalla verhoiltu tarkkaamo.