Choi Jeong Hwa

Sydkoreansk Choi Jeong Hwa bygger upp sina storskaliga installationer genom att kombinera lokala och koreanska, nya och gamla, unika och massproducerade element.

  • 22.4.–18.9.2016

I koreanska Choi Jeong Hwas verk Happy Happy passerar åskådaren genom en färgrann plastdjungel. Vid närmare påseende märker man att det färgsprakande paradiset består av kedjor av husgerådsföremål, som sträcker sig från golv till tak.

Choi bygger upp sina storskaliga installationer genom att kombinera lokala och koreanska, nya och gamla, unika och massproducerade element. I hans konst smälter den koreanska bildtraditionen samman med den globala konsumtionskulturen. Av vardagliga konsumtionsvaror som färggranna plastkärl och billiga leksaker bygger han upp upplevelserum som sluter in åskådaren i sig.

Samtidigt fäster verken också vår uppmärksamhet vid den omgivande materialismen och den måttlösa massan av varor, den överallt närvarande plasten.

Choi inspireras av stadens kaos och skönhet, och av dess människor. Han vill skapa något nytt och för alla gemensamt upplevt i det offentliga rummet. I utställningen ingår också ett verk där publiken får delta.

Choi Jeong Hwa (f. 1961) hör till Sydkoreas kändaste samtidskonstnärer. Han arbetar mångsidigt med de visuella konsterna, som konstnär och designer.

I samarbete med Helsingfors festspel.