Material

ZINK
Kiasmas böjda yttertak är gjort i ren zink, med några promille titan och koppar. Ytan mörknar något då den åldras.

ALUMINIUM
De lodräta massiva väggarna är gjorda i aluminium som tål stadens maritima klimat. De har slipats i horisontella drag med sandpapper för att ge metallen en yta som bryter ljuset.

MÄSSING
På husets södra och norra gavlar finns ytor i röda nyanser. De är gjorda i mässing som har behandlats med värme och syra för att få en röd ton och levande yta.

GLAS
Den stora krökta glasväggen i byggnaden består av reglit-glas som vanligen används i industribyggen. I Kiasmas glasväggar och glasen i utställningshallarna har den gröna färgkomponenten avlägsnats så att ljuset som strålar igenom är mer som naturligt ljus. Största delen av glasytorna är sandblästrade, men inte med vanlig sand utan med aluminiumoxid och kiseldioxid. Det gör ytorna prismatiska så att de bryter ljuset på ett vackert sätt. De övriga glasväggarna består av glaspaneler på en stomme i rostfritt stål.

GIPSBETONG
Golven är mörkgrå, nästan svart färgad betong. Den höga, välvda betongväggen i entrén har gjutits i betong med en gjutform av liggande bräder, och sedan målats i vitt.

PLYWOOD
Väggarna i Kiasma-teatern går i rödtonad plywood. I teatern finns ett kontrollrum klätt i ett mörkblått, sammetsliknande tyg.