Meg Stuart & Doug Weiss: All the way around

Koreografen och dansaren Meg Stuart möter jazzmusikern Doug Weiss i en intim konsertmiljö. Tillsammans beger de sig på en resa i det okända genom rörelse och ljud. Verket är en del av programmet på festivalen Rörelse i november 3–13.11.2022.

  • 6.11.2022 kl 17–18
Biljetter: 30 € / 15 € (inkluderar serviceavgift)
Enskilda biljetter säljs av Lippu.fi (länk publiceras senare). Festivalpasset kan man köpa på festivalens webbplats.

Beskrivning

Koreografen och dansaren Meg Stuart möter jazzmusikern Doug Weiss i en intim konsertmiljö. Tillsammans beger de sig på en resa i det okända genom rörelse och ljud. All the way around tar en ballad, en sång om längtan och trots, och spjälker upp den i små men betydelsefulla gester. Genom att spåra och veckla ut spiraler av minnen öppnar verket en dörr till den kollektiva upplevelsens personliga utgångspunkt – och dyker djupet ner i det som varit, böljande mellan det nästan erinrade och det okända.


All the way around är ett koncept skapat av on Meg Stuart och Doug Weiss. Det har visats i olika kontexter och omgivningar runtom i världen, tillsammans med gästuppträdande eller av bara konstnärerna som en intim duett.


Festivalen Rörelse i november

Konstnärerna

Meg Stuart

Meg Stuart föddes i New Orleans, USA. Hon studerade dans vid New York universitet och fortsatte sina studier vid Movement Research-centret, där hon satte sig in i release-teknikerna och var aktiv på dansfältet i New York. I sitt arbete rör sig Stuart ofta på gränsytorna mellan konstformer, från dans till teater och bildkonst, i konstant dialog med konstnärer från olika områden. Genom fiktion och olika nivåer av berättande utforskar hon dans en som helande kraft och en möjlighet att omforma samhällsstrukturen. Improvisation är en viktig del av hennes konstnärliga och pedagogiska praktik. Verk av Meg Stuart och gruppen ja Damaged Goods har turnerat på många internationella dans- och teaterevenemang. De har bland annat visats som en del av konstutställningen Documenta X i Kassel (1997), av Manifesta7-biennalen i Bolzano (2008) och av PERFORMA09-festivalen i New York. Stuart har vunnit ett stort antal priser för sina verk och sitt arbete, bland annat Guldlejonet vid Venedigbiennalen 2018 för sitt livsverk på dansens område. Idag bor och arbetar Stuart i Bryssel och i Berlin. Meg Stuarts verk VIOLET visades som en del av programmet på festivalen Rörelse i november år 2013.

Doug Weiss

Doug Weiss är en akustisk basist bosatt i Berlin och New York, med en 30-årig karriär bakom sig. Sedan 1996 har han varit basist i Al Foster Quartet och gruppens musikaliska ledare. Weiss är med i två av Brian Blades band, Lifecycles och Fellowship, i Peter Bernstein Quartet och i Seamus Blakes ensemble. I hans band The Berlin Quartet fungerar Weiss som kompositör, arrangör och bandledare. För tillfället undervisar Weiss i skolorna New School University och SUNY Purchase College.

Arbetsgrupp

Koreografi och dans: Meg Stuart
Musik: Doug Weiss
Ljusplanering: Matthias Rieker