I I I (something flat, something cosmic, something endless)

URB X ARS22

SERAFINE1369:s performance skapar ett rum där man kan försöka nå drömmar och bli medveten om sin egen kroppslighet.

  • 10.6.2022 kl 18–20
  • 11.6.2022 kl 12–18
1: a våningen
Biljetter: med museibiljetten
Köp din museibiljett på förhand för att vara säker på att du slipper in på museet då förställningen hålls.

SERAFINE1369, I I I (something flat, something cosmic, something endless). Bild: Katarzyna Perlak.

Om performancen

A work made in a moment when all that was there was this body, its dreams and nightmares and cycles and needs, sensations and wanting. I went mining. I haunt this work. I is a collection of already historical circumstances, remembered and un-remembered. I is a crowd. I is a trick of the light.

SERAFINE1369


Citatet fritt översatt till svenska: ”Ett verk utfört i ett ögonblick då allt som fanns där var denna kropp, dess drömmar och mardrömmar, dess tidsliga rytmer och behov, sinnesförnimmelser och begär.Jag börjar gräva. Jag förföljer det här arbetet. Jag är en samling historiska omständigheter, ihågkomna och glömda. Jag är en grupp. Jag är ett ljusfenomen.”

Performancen I I I (something flat, something cosmic, something endless) skapar ett rum där det är möjligt att försöka nå sina drömmar och minnen och deras oändliga dimensioner, eller att stanna kvar i den privata sfären. Ljud, ljus och rök sträcker sig från den uppträdandes rum till åskådarens upplevelse – det sätt på vilket rummet har utformats utgör konstnärens inbjudan till åskådaren att bli medveten om sin egen kroppslighet och om de spänningar som formar rummet.   

SERAFINE1369

Den kroppsliga men också sociala kroppen som reagerar på sin omgivning är närvarande i SERAFINE1369:s verk; dansen är ett sätt att vara som är samtidigt intimt och politiskt. Verken handlar om närvaro, men likaväl om frånvaro – om hur förtryckets mekanismer osynliggör identiteter eller hela grupper, och också påverkar hur kroppen manifesterar rådande och normativa uppfattningar.  

Bilder

Arbetsgrupp

Koncept, text & performance: SERAFINE1369  
Ljuddesign: Josh Anio Grigg  
Ljusdesign: Jackie Shemesh 
Beställare: Liverpool Biennial 2021
Tidigare framföranden: Bluecoat for Liverpool Biennial (juni 2021) & Radialsystem for Montag Modus, Berlin (augusti 2021)  

Läge och tillgänglighet


Kiasma-teatern är belägen på första våningen av museet, i motsatta ändan av byggnaden sett från huvuddörren. Platserna i teatern är onumrerade. Ytterkläder och stora väskor får lämnas gratis i Kiasmas klädföråd.   

Vägen till den övre platån av teatern är hinderfri. Vi rekommenderar att du i förväg kontaktar Kiasmas info om det finns behov av rullstolsplats. 

Liknande evenemang