Ania Nowak: To the Aching Parts! (Manifesto)

Konstnärens tal dekonstruerar språket som används av queergemenskapen och mot det. Föreställningen ingår i utställningarna Tom of Finland och Dreamy.

  • 28.4.2023 kl 16–16.30
på engelska
2:a våningen Balkongen
Biljetter: museolipulla

Beskrivning

To the Aching Parts! (Manifesto) är ett offentligt tal som dissekerar det språk som används av och emot queer-gemenskaper idag. Texten har ingen grammatik utan följer njutningsfullt en rytm.

Föreställningen bygger på historiska referenser till minoriteters stridbarhet för att behandla normativitetens faror och behovet av en förkroppsligad intersektionalitet då det handlar om att bygga dagens queer-allianser. Genom att ta sig friheten att leka med bitterhetens och traumats liksom empatins och helandets språk söker den att rubba identiteter, praxis och välkända förkortningar som LGB eller FtM, för en queer-framtid vi ännu inte kan föreställa oss.

Föreställningen är ett beställningsarbete för tyska HAU Hebbel am Ufer inom ramen för projektet ”Manifestos for Queer Futures”.

Artist

Ania Nowakin (PL/DE) koreografiska arbeten närmar sig känslighet och begär som sätt att föreställa sig vad kroppar och språk kan och inte kan göra. Hon har gjort t.ex. live- och videoframträdanden, installationer och texter. Hon bor och arbetar i Berlin.

Läs mer från Ania Nowaks hemsida

Arbetsgrupp

Idea, teksti ja esiintyminen: Ania Nowak
Taiteellinen tuki: Julia Rodríguez
Puvustus: Grzegorz Matląg
Tuotanto: HAU Hebbel am Ufer
osana projektia ”Manifestos For Queer Futures as part ofThe Present Is Not Enough – Performing Queer Histories and Futures”

Liknande evenemang