2020: Obscene

Alexandra Bachzetsis performanceverk utforskar scenens och obscenitetens mångtydighet med hjälp av kroppen, text och bilder.

  • 28.4.2022 kl 19–20.30
  • 29.4.2022 kl 19–20.30
på engelska
Våning 1
Biljetter: 25 € / 16 €
Biljetten inkluderar inträde till utställningen på dagen för föreställningen.

Alexandra Bachzetsis, 2020: Obscene. Bild: Melanie Hofmann.

Att behandla motsättningar med hjälp av kroppen

I centrum för Alexandra Bachzetsis verk 2020: Obscene står relationen mellan kroppen och de lustfyllda stirrande blickarna som riktas mot den. Verket granskar teatern som ett problematiskt maskineri vars syfte är förförelse, förtjusning och att manipulera könsidentiteten. Samtidigt utforskar verket kroppen som en plats för alienation och inskränkning. 

I performanceverket uppträder konstnären tillsammans med tre andra personer. Med hjälp av sina kroppar behandlar de uppträdande motsättningen mellan intuition och gest, ljus och mörker, norm och form, begrepp och agerande.  

Alexandra Bachzetsis

Alexandra Bachzetsis är koreograf och bildkonstnär, bosatt i Zürich. I sina verk kombinerar hon dans, performance, bildkonst och teater. I verken fungerar kroppen som ett redskap för konst och kritik.  

Arbetsgrupp

Koncept och koreografi: Alexandra Bachzetsis 
Samarbetskoncept och iscensättning: Sotiris Vasiliou  
Samarbetskoncept och dramaturgi: Dorota Sajewska 
Verkställande och framförande: Alexandra Bachzetsis, Owen Ridley-DeMonick, Tamar Kisch, Sotiris Vasiliou  
Ljuddesign: Tobias Koch   
Kostymdesign: Christian Hersche, Ulla Ludwig, Laurent Hermann Progin 
Kommunikationsplanering: Julia Born  
Fotografier: Melanie Hofmann  
Hår och makeup: Delia Sciullo  
Teknisk regi, ljusdesign: Patrik Rimann  
Produktion och turnéarrangemang: Association All Exclusive, Regula Schelling, Franziska Schmidt 
Produktionsassistent: Juliana Simonetti 
Särskilt tack till: DelgadoFuchs, Jia-Yu Corti för deltagandet i Open Studio forskningen; Bernhard la Dous, Charlotte Holstein, Alban Schelbert, Jon Brunke 

I samarbete med

Kunsthaus Zürich, Kaserne Basel, Dampfzentrale Bern, L’Arsenic – Centre d’art scénique contemporain Lausanne, ADN Neuchâtel, Tanzquartier Wien och Gessnerallee Zürich. Performanceverket är en samproduktion med Programmers’ Fund of Reso—Dance Network Switzerland, med stöd från Pro Helvetia—Swiss Arts Council 

Med stöd från

City of Zurich, the Canton of Zurich, och Pro Helvetia—Swiss Arts Council, Ernst Göhner Stiftung, Ernst und Olga Gubler-Hablützel Stiftung och Jacqueline Spengler Stiftung.

Läge och tillgänglighet

Kiasma-teatern är belägen på första våningen av museet, i motsatta ändan av byggnaden sett från huvuddörren. Platserna i teatern är onumrerade. Ytterkläder och stora väskor får lämnas gratis i Kiasmas klädföråd.   

Vägen till den övre platån av teatern är hinderfri. Vi rekommenderar att du i förväg kontaktar Kiasmas info om det finns behov av rullstolsplats. 

Liknande evenemang