Pieces of a Whole

Kortfilmer framförda av Kairos

Pieces of a Whole består av sju kortfilmer som representerar den intersektionella kulturen i Finland, dock utan att definiera den. Varje film är en berättelse, en filosofi och en dröm. Filmföreställningen är en del av programmet på festivalen URB22.

  • 12.6.2022 kl 14–15.30
Biljetter: fritt inträde

Konstnärsträff

Efter föreställningen arrangeras en konstnärsträff där filmmakarna svarar på publikens frågor.

Filmerna

Mirage (2022)

Tid 7:57 min.
Regi: Iida Valme

Filmen skildrar hur ett möte med två främmande människor ger huvudpersonen Rinah impulsen att utforska sitt eget innersta. Hon beundrar och avundas de två främlingarnas skönhet. Genom sin egen introspektion upptäcker hon att den skönhet hon ser hos andra människor är en reflektion av hennes egen skönhet.

Fardosa (2019)

Tid: 11:01 min.
Regi: Rukia Mahamed, Iqlaas Osman, Anton Tammi 

Fardosa är en intim, drömlik kortfilm om en en ung kvinna som växer upp i ett förortsområde under Helsingfors stora himmel. Filmen berör också vänskap, identitet och skillnader mellan generationer, mellan föräldrar och barn som fötts i olika kulturer.

Artistry of Circus (2021)

Tid 2:24 min.
Regi: Spark Wilkie

Filmen är en intensiv dokumentär om en mångsidig nycirkus. I filmen uppträder Hannu Pham, Sini Saara, Ghia Lumia, Ira Oinonen och Jere Virta.

Glitch Recon(naissance) (2022)

Tid: 7:42 min.
Regi: Vishnu Rajan

En cyberpunk-cyborg-superhjälte landar i en stad byggd 1984 i Oceanien för att lära den vanliga människan glitch-teknologi. Med hjälp av glitch-teknologi är det möjligt att undkomma de ständigt vaksamma övervakningssystemen. Är det möjligt för en vanlig människa att frigöra sig genom att manipulera övervakningen?

Alonely (2020)

Tid: 8:41 min.
Regi: Fiona Musa

Filmen berättar om en pappa som har förlorat sitt barn.

Maailman Onnellisin Maa (2018)

Tid: 22 min.
Regi: Carmen Baltzar

De mest akuta konsekvenserna av klimatförändringen har ännu inte nått Finland. Det har däremot klimatångesten. Världens lyckligaste land är en film där tre millenialer sätter sig på en klimatterapeuts soffa för att bearbeta klimatångesten och de tankar och känslor den föder. Hur borde vi leva då vi fortfarande har mera liv framför oss än bakom men framtiden är osäker?

Water (2018)

Tid: 4:42 min.
Regi: Ziggy Allen

URB22 hela programmet