Osallistujaksi Lee Mingwein taideteokseen

Taiwanilaissyntyinen taiteilija Lee Mingwei tuo Kiasmaan teoksensa The Mending Project (Korjausprojekti), joka saattaa tuntemattomat ihmiset yhteen. Teos, jossa korjataan vaatteita ja vaihdetaan ajatuksia, on Kiasmassa 7.2.–18.8.2019. Etsimme nyt osallistujia teokseen.

Teokseen osallistuminen on herättänyt suurta kiinnostusta ja ilmoittautuneiden määrä on ylittänyt kaikki odotuksemme. Kiasma haluaa lämpimästi kiittää kaikkia ilmoittautuneita! Suuren suosion vuoksi ensimmäiset vapaat korjausvuorot ovat kesällä 2019.

Mistä on kyse?

Näyttelykävijät voivat tuoda museoon mukanaan vaatteen, joka on korjauksen tarpeessa. Teoksessa päivystävä korjaaja ottaa vaatteen vastaan, ompelee siihen korjauksen ja keskustelee vaatteen tuojan kanssa. Tavoitteena ei ole palauttaa vaatekappaletta alkuperäiseen kuntoonsa vaan luoda yhteys kahden tuntemattoman välille. Vaatteen tuoja voi jättää vaatteen osaksi näyttelyä tai viedä sen mukanaan.

Etsimme nyt korjaajia

Haluatko olla osa taideteosta ja kohdata ihmisiä? Ilmoittaudu mukaan vaatteiden korjaajaksi! Tehtäväsi on istua teokseen kuuluvan pöydän ääressä ennalta sovittuna aikana, keskustella ihmisten kanssa sekä tehdä pieniä ompelutöitä. Huom! Erityistä ompelutaitoa tai -koulutusta ei tarvita. Tärkeintä on, että nautit ihmisten kanssa puhumisesta. Korjaustuokion aikana voi syntyä keskustelu korjattavasta vaatekappaleesta tai päivän tapahtumista – tai aivan mistä tahansa. Korjauksesta ja kohtaamisesta jää vaatteeseen näkyvä jälki.

Kiinnostuitko?

Ilmoittaudu mukaan lomakkeella. Osallistuminen edellyttää, että

  • pystyt osallistumaan taiteilijan pitämään perehdytystyöpajaan joko ti 29.1.2019 klo 10–12 tai ke 30.1.2019 klo 17–19
  • kykenet keskustelemaan suomeksi ja englanniksi
  • sitoudut vähintään yhteen neljän tunnin korjausvuoroon. Voit mielellään ottaa useita vuoroja. Ilmoittautumisen jälkeen pääset itse valitsemaan sinulle sopivat ajat.

Taide synnyttää kohtaamisia

Lee Mingwei (s. 1964, Taiwan) tunnetaan vuorovaikutukseen perustuvista teoksistaan. Niissä on usein kyse kohtaamisista, vieraanvaraisuudesta ja jakamisesta – lahjan antamisesta tai saamisesta.

The Mending Project oli osa Venetsian biennaalia vuonna 2017 ja on parhaillaan esillä Bonniersin taidehallissa Tukholmassa. Lee Mingwei asuu ja työskentelee Pariisissa ja New Yorkissa. Taiteilijan yksityisnäyttelyitä on nähty lukuisissa kansainvälisissä museossa kuten New Yorkin MoMA:ssa ja Tokion Mori-museossa.

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu korjaajaksi Lee Mingwein The Mending Project -teokseen. Ilmoittautumisen jälkeen olemme yhteydessä sinuun, ja voit valita itsellesi sopivat korjausvuorot. Suuren suosion vuoksi ensimmäiset vapaat vuorot ovat tällä hetkellä kesällä 2019.

  • Toivomme sinun olevan vähintään 15-vuotias.
  • Toivomme, että pystyt keskustelemaan ainakin suomeksi ja lisäksi englanniksi.
  • Taustatietoja (vapaaehtoiset kysymykset)

    The Mending Project -teos on esillä 8.2.–18.8.2019. Korjaajien vuorot ovat neljän tunnin mittaisia: ti, la ja su klo 12–16 sekä ke, to ja pe klo 10–14 ja 15–19. Vuoron aikana voit pitää lyhyen tauon. Korjaajille on varattu välipala Kiasma Cafesta jonka voit noutaa taukosi aikana tai vuoron päätyttyä. Välipala on ilmainen korjaajille.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.