Sääennuste tulevaisuudelle

31.01.2020 - 26.07.2020

Sääennuste tulevaisuudelle -näyttely käsittelee ihmisen ja muiden eliöiden monimuotoista suhdetta tässä ajassa, jossa ilmastokriisi ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla.

Kun pohdimme tulevaisuuttamme, meidän on kiinnitettävä huomiota siihen, miten riippuvaisia olemme toisista lajeista ja miten eri lajit ovat riippuvaisia toisistaan.

Ihmisen on usein vaikea havaita asioita, jotka tapahtuvat täysin toisenlaisessa mittakaavassa. Tällaisia ovat esimerkiksi mikroskooppiset eliöt, myrkkyjen hidas vaikutus ympäristöön ja maatumiseen liittyvät pitkäkestoiset prosessit.

Kiinnittämällä katsojan huomion tilan ja teosten aineellisuuteen ja rinnastamalla hänen kehonsa toisiin elämänmuotoihin näyttely pyrkii saamaan yhteyden ihmistä laajempiin kokonaisuuksiin.

Näyttely nähtiin Venetsian biennaalissa Pohjoismaisessa paviljongissa vuonna 2019.

Näyttelyn taiteilijat

Näyttelyssä ovat mukana suomalainen taiteilijakollektiivi nabbteeri, norjalainen Ane Graff ja ruotsalainen Ingela Ihrman.

Lue lisää teoksista ja taiteilijoista Kiasman blogista:

Taiteilijapari nabbteerin teoksissa eletään ötökän elämää

Ane Graff käynnistää teoksissaan tulehdustiloja

Ingela Ihrmanin jättikokoiset merileväteokset muistuttavat kaiken elämän perustasta

Julkaisu

Näyttelyyn liittyvä julkaisu Weather Report – Forecasting Future on saatavana Kiasman museokaupasta ja verkkokaupasta. Julkaisu on englanninkielinen.

Yhteistyö

Pohjoismainen paviljonki 2019 -projektissa ovat olleet mukana Moderna Museet Ruotsista, Office for Contemporary Art Norway (OCA) Norjasta ja Nykytaiteen museo Kiasma. Näyttelyn tuotannosta vastasi Kiasma.

Sääennuste tulevaisuudelle -näyttelyä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö, Saastamoisen säätiö sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö

Kiasman jälkeen näyttely nähdään​ Kuntsin modernin taiteen museossa Vaasassa.

4. kerros