Ragnar Kjartansson

Tuoreen Ars Fennica-voittajan The Visitors on koskettava musiikillinen elämys, sekä luovuuden, yhteisöllisyyden ja ystävyyden ylistys.

  • 11.10.2019–2.2.2020
5. kerros

Ragnar Kjartanssonin The Visitors on kuvattu upeassa vanhassa Rokebyn kartanossa lähellä New Yorkia. Jokaisen videossa esiintyvän muusikon osuus on äänitetty erikseen, mutta Kiasman viidennen kerroksen näyttelytilassa kaikki yhdeksän otosta yhdistyvät vaikuttavaksi esitykseksi.

Koskettava musiikillinen elämys on luovuuden, yhteisöllisyyden ja ystävyyden ylistys, joka on saanut nimensä pop-yhtye ABBAn viimeiseksi jääneestä albumista. Eroa käsittelevä sanoitus perustuu Ásdís Sif Gunnarsdóttirin kirjoittamaan runoon ja musiikin on tehnyt taiteilija ja muusikko Davíð Þór Jónsson.

The Visitors kuuluu itävaltalaisen Thyssen-Bornemisza Art Contemporaryn (TBA21) kokoelmaan.

Lue lisää näyttelystä Kiasman blogista:

The Visitors on teos, joka liikuttaa

Pohjoinen ahdistus on punaista

Ragnar Kjartansson

Ragnar Kjartanssonin (s. 1976, Reykjavik, Islanti) keskeisiä teemoja ovat pohjoinen identiteetti, melankolia ja pop-kulttuuri. Kjartansson on valmistunut Islannin taideakatemiasta ja opiskellut Kuninkaallisessa Akatemiassa Tukholmassa. Hänet tunnetaan myös islantilaisen Trabant rock-yhtyeen jäsenenä.

Kjartanssonilla on ollut yksityisnäyttelyitä Reykjavikin lisäksi mm. New Yorkissa, Chicagossa, Beijingissä, Lontoossa, Kööpenhaminassa ja Pariisissa. Vuonna 2009 Kjartansson edusti Islantia Venetsian biennaalissa.

Ragnar Kjartansson on tuore Ars Fennica-voittaja (vuosi 2019).