Maija Luutonen

Kiasma Commission by Kordelin

09.02.2018 - 29.07.2018

Kiasman Studio K:hon rakentuu taiteilija Maija Luutosen maalaustaiteen rajoja laajentava näyttely. Luutosen työskentelyssä kaksiulotteinen materiaali eli paperille tehty maalaus taipuu kolmiulotteiseksi installaatioksi. Luutonen toteuttaa uuden teoskokonaisuuden tilaan, jonka korkeutta ja luonnonvaloa hän hyödyntää oivaltavasti. Näyttelyssä nähdään paitsi maalausta myös tekstiiliä, esineitä ja veistoksia.

Maija Luutonen (s. 1978) työskentelee Helsingissä. Hän valmistui maisteriksi 2006 Kuvataideakatemiasta. Hän on esiintynyt useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomen lisäksi Baltiassa ja Pohjoismaissa. Luutosen teoksia on useissa kotimaisissa kokoelmissa. Suomen taideyhdistyksen Dukaattipalkinnon hän sai 2012. Luutonen työskentelee pääosin maalauksen keinoin.

Lue lisää Luutosen teoksesta Kiasma-blogista

Kiasma Commission by Kordelin

Maija Luutonen on ensimmäinen taiteilija, joka on valittu Kiasma Commission by Kordelin -sarjaan. Kiasma Commission by Kordelin on Alfred Kordelinin säätiön tukema, suomalaisen nykytaiteen uusi tuotanto- ja tukimalli. Vuosittain toteutettavan projektin tavoitteena on nostaa esiin nousevia suomalaisia taiteilijoita ja samalla kasvattaa suomalaisen nykytaiteen kansainvälistä näkyvyyttä.

Alfred Kordelinin säätiö