Vinkkejä museokäyntiin

Kokosimme vinkkejä museokäyntiin lasten kanssa. Kiasman näyttelyt sopivat aikuisten ja lasten yhdessä koettaviksi. Tällä hetkellä esillä ei ole taideteoksia, joihin saisi koskea. Ajankohtaiset näyttelymme:

Pilvi Takala

Näyttelyssä on kuusi videoteosta, jotka käsittelevät sosiaalisia tilanteita esimerkiksi työpaikoilla. Valtaosa videoista on englanninkielisiä, ja niissä on suomenkielinen tekstitys. Osa tiloista on hämäriä. Näyttely sopii lasten ja aikuisten yhdessä koettavaksi. Lue lisää Pilvi Takalan näyttelystä.

Meno-paluu

Näyttelyssä on mm. maalauksia, valokuvia, veistoksia ja installaatioita. Näyttely sopii lasten ja aikuisten yhdessä koettavaksi. Osa teoksista on herkkiä tai sisältää teräviä osia. Yhdessä huoneessa on videoita, jotka sisältävät suorasukaista seksuaalista kuvastoa. Huone on merkitty. Lue lisää Meno-paluu-näyttelystä.

Ann Veronica Janssens

Näyttelyssä on mm. installaatioita, veistoksia ja valoteoksia. Suosittelemme tätä näyttelyä aikuisille ja lapsille yhdessä. Isossa salissa pyöräillään. Liikuttehan varovasti. Lue lisää Ann Veronica Janssensin näyttelystä.

Näyttelyreitti lapsille

Kokosimme Kiasma Guideen listan, jolta löydät taideteoksia, joihin tutustua lasten kanssa.

Näyttelyreitti lapsille

Miksi taiteeseen ei saa koskea?

Yksi kosketus ei tunnu paljolta. Mutta puhtaissakin käsissä on rasvaa, joka aikaa myöten vahingoittaa taideteoksia. Autathan meitä säilyttämään teokset kaikkien iloksi!

Vinkki: Pidä teoksiin turvaväli. Taidetta kannattaa tarkastella vähintään käsivarren mitan päästä.

Ruokailu

Ethän myöskään syö tai juo näyttelytiloissa. Imettäminen on sallittua 1. kerroksessa ja näyttelyiden välisillä kerrostasanteilla. Henkilökunta neuvoo mielellään hyvän imetyspaikan löytämisessä!

 

Palvelut lasten kanssa liikkuville

Kiasman 1. krs

  • Lainaa rintareppu naulakosta.
  • Lastenhoitohuone on naulakon vieressä.
  • Kiasma Caféssa on mikroaaltouuni, jossa voi lämmittää vauvanruokaa kahvila-asioinnin yhteydessä.
  • Onko ryhmälläsi omia eväitä? Kysy eväspaikkaa henkilökunnalta.
  • Lastenvaunuparkki on ala-aulassa rampin alla.

Huom! Kiasma Caféssa on rajallisesti tilaa vaunuille. Henkilökunta neuvoo mielellään!