Korakrit Arunanondchai

Menneisyys ja tulevaisuus, luonto ja teknologia, idän hengellinen perinne ja ajankohtaiset globaalit kysymykset elävät Arunanondchain taiteessa rinnakkain.

  • 29.9.2017–18.3.2018

Menneisyys ja tulevaisuus, luonto ja teknologia, idän hengellinen perinne ja ajankohtaiset globaalit kysymykset elävät Korakrit Arunanondchain taiteessa rinnakkain.

Kiasman viidennessä kerroksessa nähdään Arunanondchain houkutteleva visuaalinen maailma, jossa kollektiivinen muisti sekoittuu henkilökohtaisiin kokemuksiin. Taiteilija ja hänen lähipiirinsä ovat usein mukana teoksissa, jotka ammentavat populaarikulttuurin lisäksi teknologiasta, mytologiasta, animismista sekä geopolitiikasta.

Historiallista tietoa on kaikkialla

Arunanondchai on kiinnostunut muistista ja arkistoista. Hän ajattelee, että historiallista tietoa on kaikkialla: kuvissa, esineissä, luonnossa ja kehomme dna:ssa. Taide on tämän arkiston järjestämistä ja henkiin herättämistä. Videoiden, installaatioiden ja performanssien aiherunsaudesta hahmottuu kuva ihmisyydestä ja elämän kiertokulusta.

Näyttely esittelee taiteilijan uuden moniosaisen installaation with history in a room filled with people with funny names 4 (2017). Sen lisäksi nähdään videoinstallaatio Painting with history in a room filled with people with funny names 3 (2015).

Bangkokista New Yorkiin

Korakrit Arunanondchai syntyi Bangkokissa vuonna 1986. Hän muutti Yhdysvaltoihin opiskelemaan taidetta ja työskentelee nyt New Yorkissa ja Bangkokissa. Viime vuosina hänen taidettaan on nähty useissa näyttelyissä muun muassa New Yorkissa, Pariisissa, Berliinissä ja Pekingissä.

Sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet nähdäksesi videon.