Kiasma Goes Taidehalli

Kiasman kokoelmien tunnettuja teoksia ja uusia hankintoja on esillä Taidehallissa.

  • 10.10.–16.11.2014

Näyttely tuo esiin erikoisia värimaailmoja, materiaalivalintoja ja mittasuhteita. Miltä näyttävät Kiasman kokoelmateokset, kun ne asetetaan Kiasma-rakennuksen ulkopuolelle Taidehalliin, joka on rakennettu toista aikakautta ja taidekäsitystä varten?

Teosten sijoittelu tilaan ja niiden välinen dynamiikka muodostavat jokaiseen näyttelysaliin erilaisen tunnelman. Samalla kokonaisuus haastaa perinteistä käsitystä kauneudesta: Richard Deaconin teos Almost Beautiful luonnehtii kokonaisuutta osuvasti. Näyttelyssä kauneuden kokemus voi syntyä eri aistien kautta tai teosten ja tilan yhdistelmästä.

Yhteistyönäyttelyn ovat kuratoineet amanuenssi Eija Aarnio Kiasmasta ja näyttelypäällikkö Hanna Mamia-Walther Taidehallista. Näyttelyyn valittiin mukaan 30 teosta Kiasman 8500 teoksen kokoelmasta. Mukana on teoksia 22 merkittävältä taiteilijalta mm. minimalismin, kineettisen taiteen sekä 2000-luvun maalaus- ja veistotaiteen kentiltä. Näyttelyssä on esillä useampi teos Kouri-kokoelmasta sekä muutama uudempi kokoelmahankinta, joita ei Kiasmassa ole vielä nähty.

Helsingin Taidehalli

Nervanderinkatu 3
Info ja liput 040 450 7211