Hullu rakkaus

Seppo Fräntin kokoelma Kiasmassa

02.06.2020 - 10.01.2021

Seppo Fräntin mittava taidekokoelma on rohkea, avoin ja samalla intiimi. Se hahmottaa ihmisenä olemisen kipuilua kuvataiteen kautta.

”Kaikki avoimin mielin katsomaan, ja itkeä saa!” sanoo keräilijä Seppo Fränti taidekokoelmastaan. Helsinkiläinen Fränti on kerännyt taidetta neljänkymmenen vuoden ajan. Vuonna 2017 hän lahjoitti mittavan kokoelmansa Kiasmalle. Hullu rakkaus -näyttely on sukellus Fräntin kokoelman taiteeseen ja keräilijän intohimoon.

Seppo Fräntin kokoelma keskittyy suomalaiseen nykytaiteeseen, ja sen pääpaino on maalaustaiteessa. Keräilijä on seurannut omaa näkemystään ja luottanut tuntemuksiinsa: taide ei ole Fräntille sijoituskohde vaan rakkaus. Monipuolisesta kokoelmasta löytyy sekä voimakasta tunneilmaisua että hiljaisen minimalistista taidetta.

Taiteen keräilyssä Fräntille ovat tärkeitä myös ihmiset. Hän on luonut henkilökohtaisen yhteyden lähes kaikkiin kokoelmansa taiteilijoihin, ja monista on tullut läheisiä ystäviä. Kokoelmaan kuuluu paljon teoksia nuorilta ja vastavalmistuneilta taiteilijoilta, joiden uraa Fränti on ollut auttamassa alkuun.

Näyttelyssä on esillä yli 200 teosta lahjoituskokoelman noin 650 teoksesta.

Maistiaisia näyttelyn teoksista

Lue lisää näyttelystä Kiasman blogista:

Seppo Fräntillä on keräilijän sydän

Kim Somervuori piirtää huoneen täydeltä viivoja, sillä toisto rauhoittaa

Tapahtumat

21.8.–23.10. Näyttelykierrokset Kiasman oppaan ja keräilijän tai taiteilijan kanssa 

22.10.–6.11. Taidepajat taiteilijan kanssa

Katso kaikki Kiasman tapahtumat

Julkaisu

Näyttelykirja analysoi Fräntin epätavallista kokoelmaa, jossa abstrakti minimalismi ja voimakkaan ekspressiivinen taide kohtaavat.

Julkaisu on saatavana Kiasman museokaupasta ja verkkokaupasta.

3. kerros