Tulossa: Hullu Rakkaus

Seppo Fräntin kokoelma Kiasmassa

27.03.2020 - 10.01.2021

Seppo Fränti on helsinkiläinen taidemesenaatti ja keräilijä, joka aloitti taiteen keräämisen jo 1970-80 lukujen vaihteessa. Vuonna 2018 Fränti lahjoitti kokoelmansa Nykytaiteen museo Kiasmalle.

Fräntin kokoelman arvioitu koko on noin 650 teosta ja mukana on teoksia lähes sadalta taiteilijalta. Kokoelma sisältää maalauksia sekä paperipohjaisia teoksia: piirroksia ja grafiikka edustaen pääosin kotimaista nykytaidetta. Kokoelman pääpaino on viimeisen 20 vuoden aikana tehdyissä ja kerätyissä teoksissa. Fränti hankkii paljon teoksia suoraan nuorilta taiteilijoilta, gallerioista ja mm. Kuvataideakatemian lopputyönäyttelyistä.

”Seppo Fräntin taidekokoelma on ainutlaatuinen henkilökohtaisuudessaan ja vilpittömässä kiinnostuksessaan nykytaidetta ja eläviä taiteilijoita kohtaan. Kokoelma on rohkea, avoin ja samalla intiimi tavassaan hahmottaa ihmisenä olemisen kipuilua kuvataiteen kautta. Useista taiteilijoista on tullut Sepon ystäviä ja he jakavat intohimon taiteen merkitykseen jäsentää ihmisenä olemista tämän hetken maailmassa”, Kiasman johtaja Leevi Haapala kuvaa kokoelmaa.

3. kerros