Emma Jääskeläinen

Kiasma Commision by Kordelin

Emma Jääskeläisen uusi veistoskokonaisuus tarjoaa visuaalisen ja leikkisän mielikuvitusmatkan Kiasman ikoniseen aulaan.

  • 2.6.2020–10.1.2021
Aula ja 2. kerros parvi
Veistoksia Kiasman aulassa.

Kuva: Kansallisgalleria/Petri Virtanen

Lempeää huumoria

Emma Jääskeläisen teoksen osat levittäytyvät pitkin Kiasman aulaa ja toisen kerroksen parvea. Teos Proper Omelette on veistosperhe, johon kuuluu kaksi kiviveistosta, tekstiiliteos sekä pronssiveistos.

Teoksen lähtökohtana ovat ihmiskeho ja sen muistiin tallentuneet tuntemukset. Kehon väsyminen, hikoilu ja jomotukset liittyvät myös kuvanveistäjän työhön.

Jääskeläinen työskentelee pääosin veistäen. Hän käsittelee kuvataiteen perinteistä lajia rohkeasti ja lempeästi ironisoiden – perinteiseen kiviveistoon hän tuo elementtejä arkisista yhteyksistä. Materiaalien valintaa ohjaavat voimakkaat mielikuvat: Travertiiniin uppoaa koneen terä kuin juustoon ja ruusumarmori tuo mieleen rasvaisen makkaran. Purukumi, korvatulpat, lippalakki, kuivatut hedelmät ovat teosten materiaalia kiven ohella.

Kiasmassa nähtävän teoksen nimi viittaa munakkaaseen. Taiteilijan mukaan siihen sisältyy ajatus syntymästä, kypsymisestä ja hyvinkin erilaisten asioiden yhteen kasautumisesta.

Kuvia näyttelystä

Taiteilija

Emma Jääskeläinen (s. 1988 Espoo) valmistui Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2018. Jääskeläisen teoksia on ollut esillä mm. Rauma Triennalessa 2019 sekä Raatihuoneen galleriassa Turussa ja HAM-galleriassa 2018.

Sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet nähdäksesi videon.

Yhteistyö

Kiasma Commission by Kordelin on Alfred Kordelinin säätiön tukema nykytaiteen tuotanto- ja tukimalli, jonka tavoitteena on esitellä nousevia suomalaisia taiteilijoita ja lisätä suomalaisen nykytaiteen kansainvälistä näkyvyyttä. Sarjassa on toteutettu 2018–2020 vuosittain yksi projekti. Teokset on liitetty osaksi Kiasman kokoelmia. Emma Jääskeläisen teos on sarjan kolmas osa.