Tulossa: Emma Jääskeläinen

Kiasma Commission by Kordelin

05.05.2020 - 22.11.2020

Taiteilija Emma Jääskeläisen veistokokonaisuus nähdään toukokuusta alkaen Kiasman aulassa ja toisella parvella. Teokset tarjoavat visuaalisen ja leikkisän mielikuvitusmatkan museon ikoniseen aulaan.

Joogamatolla lepäilee marmoriveistos tai veistoksen jalustana toimii sohva. Kiven ohella teosten materiaalia voivat olla esimerkiksi lippalakki, kuivatut kasvinosat tai hedelmät.

Emma Jääskeläisen teoksissa on lempeää huumoria. Hän käsittelee kuvataiteen perinteistä lajia, kivenveistoa, rohkeasti ja lempeästi ironisoiden. Jääskeläinen tuo kivenveistoon elementtejä arkisista yhteyksistä ja haastaa kiviveistoksen kestävyyttä lisäämällä teokseen hauraita materiaaleja. Veisto on hänelle performatiivista. Kehollinen työstäminen on osa kokonaisuutta; teokset itsessäänkin saattavat muistuttaa ruumiinosia – sormia, käsiä, takapuolia.

Emma Jääskeläinen

Emma Jääskeläinen (s. 1988 Espoo) valmistui Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2018. Jääskeläisen teoksia on ollut esillä mm. Rauma Triennalessa 2019 sekä Raatihuoneen galleriassa Turussa ja HAM-galleriassa 2018.

Tapahtumat

Pe 12.6. Artist Talk. Taiteilija esittelee näyttelynsä. Vapaa pääsy.

Katso kaikki tulevat tapahtumat

Kiasma Commission by Kordelin

Kiasma Commission by Kordelin on Alfred Kordelinin säätiön tukema hanke, joka puitteissa on toteutettu Kiasmaan tilausteos kerran vuodessa. Emma Jääskeläisen teoskokonaisuus on sarjan kolmas ja se liitetään Kiasman ja Kansallisgallerian kokoelmiin.

Aula ja 2. kerros parvi