Choi Jeong Hwa

Eteläkorealainen Choi Jeong Hwa rakentaa suurikokoiset installaationsa yhdistäen kekseliäästi paikallisia ja korealaisia, uusia ja vanhoja, uniikkeja ja massatuotettuja aineksia.

  • 22.4.–18.9.2016

Choi Jeong Hwa rakentaa suurikokoiset installaationsa yhdistäen kekseliäästi paikallisia ja korealaisia, uusia ja vanhoja, uniikkeja ja massatuotettuja aineksia. Historialliset käsintehdyt esineet kohtaavat jättimäiset puhallettavat veistokset. Choin taiteessa korealainen kuvaperinne sulautuu globaaliin kulutuskulttuuriin.

Taiteilija loihtii arkipäiväisistä kulutustavaroista, kuten värikkäistä muoviastioista ja halvoista lelupalikoista kokemuksellisia tiloja, jotka sulkevat katsojan sisäänsä. Esimerkiksi teoksessa Happy Happy katsoja kulkee läpi värikkään muoviviidakon. Lähemmin katsoessa huomaa, että hehkuva paratiisi muodostuu katosta lattiaan ulottuvista kotitalousesineiden ketjuista.

Teokset kiinnittävät huomiomme ympäröivään materialismiin ja hillittömään tavarapaljouteen, kaikkialla läsnä olevaan muoviin sekä kierrätyksen välttämättömyyteen.

Taidetta kaupungissa

Choi inspiroituu kaupungin kaaoksesta ja kauneudesta ja sen ihmisistä, hän haluaa luoda julkiseen tilaan kaikille jotain uutta ja yhteiseksi koettavaa. Yhteistyö Helsingin juhlaviikkojen kanssa tekee tämän mahdolliseksi.

Lisäksi Juhlaviikkojen, Helsingin kaupungin opetusviraston ja Kiasman yhteinen vuosittainen koululaistapahtuma, Tokaluokkalaisten taideretki, saa tänä vuonna inspiraationsa Choi Jeong Hwan teoksista ja taiteilija on ollut mukana suunnittelutyössä.

Choi Jeong Hwa (s. 1961) on Etelä-Korean tunnetuimpia nykytaiteilijoita, joka toimii laaja-alaisesti visuaalisten taiteiden parissa taiteilijana ja designerina. Näyttelyssä nähdään yli kaksikymmentä teosta, joista osa on tuotettu Kiasmassa yhdessä eri yleisöryhmien kanssa.