Kimpassa

Suomalaisen nykytaiteen, muotoilun ja muodin kärkinimet kohtaavat Kimpassa-näyttelyssä.

  • 16.5.–7.9.2014

Suomalaisen nykytaiteen, muotoilun ja muodin kärkinimet kohtaavat Kimpassa-näyttelyssä. Marimekon ja Kiasman yhdessä toteuttama, rajoja rikkova näyttely avaa uudenlaisia näköaloja taiteen ja designin maailmaan.

Kiasma on vuosien mittaan käsitellyt monissa näyttelyissään nykytaiteen ja muiden taiteenalojen, kuten musiikin, muotoilun ja sarjakuvan, rajapintoja. Myös Marimekko on yhdistänyt muotoiluaan ennakkoluulottomasti esimerkiksi moderniin tanssiin, balettiin ja nykytaiteeseen. Nyt Marimekko ja Kiasma ovat yhdessä avanneet foorumin, jolla suunnittelijat ja nykytaitelijat ovat voineet työskennellä yhdessä. Rakentamalla sillan nykytaiteilijoiden ja Marimekon muotoilijoiden, tuotannon ja materiaalien välille sekä antamalla tekijöille vapaat kädet, luotiin edellytykset tehdä jotain uutta ja kiinnostavaa.

Mukaan kutsutuilla 16 taiteilijalla ja suunnittelijalla on kaikilla pitkä suhde joko Kiasmaan tai Marimekkoon. Osa taiteilijoista on hyödyntänyt Marimekon tarjoamia materiaaleja ja tuotantoprosesseja uusilla tavoilla, osa on paneutunut sekä tuotesuunnittelijan että kuvataiteilijan työtä yhdistäviin innoituksen lähtökohtiin. Kaikki ovat tehneet näyttelyyn uuden teoksen ja suunnitelleet sen Kiasman tiloja silmällä pitäen.

Näyttelyyn osallistuvat Jenni Hiltunen, Erja Hirvi, Maija Louekari, Aino-Maija Metsola, Tiina Mielonen, Teresa Moorhouse, Tommi Musturi, Noora Niinikoski, Tuula Pöyhönen, Sami Ruotsalainen, Aamu Song & Johan Olin, Anu Tuominen, Jenni Tuominen, Timo Vaittinen ja Hanna Vihriälä. Heistä monen koulutuksessa, työkokemuksessa ja tuotannossa yhdistyvät suunnittelun, muotoilun ja kuvataiteen eri alat. Monimuotoisessa näyttelyssä on esillä muun muassa maalauksia, valokuvia, veistoksia, tilateoksia ja keramiikkaa.