Queer AI: Puutarha

Installaatio ja digitaalinen taimisto

URB 21 -festivaalin ohjelmistoa. Puutarha on kulttuurikeskus Caisan pihalla oleva paratiisimainen keidas, installaatio ja keinotekoinen maisema. Voit vierailla puutarhassa ohimennen tai pidempään ja halutessasi osallistua myös itse.

  • 9.6.2021 klo 14–19
  • 10.6.2021 klo 14–19
  • 11.6.2021 klo 14–19
  • 12.6.2021 klo 14–19
  • 13.6.2021 klo 10–14
suomeksi
Kaikukatu 4 B (sisäpiha)
Liput: vapaa pääsy

Installaatio kulttuurikeskus Caisan sisäpihalla

Alati muuttuvassa Puutarhassa voi piipahtaa ohimennen tai viipyillä ihmettelemässä, mitä on luomisen takana. Halutessaan vierailija voi osallistua ja luoda moninaisempaa todellisuutta myös itse.

Puutarhan puutarhureina työskentelee asiantuntijoita pohtimassa, miten maailma on syntynyt ja kuinka todellisuutta luodaan. He tarkastelevat luomismyyttejä sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden näkökulmasta.

Nettiin istutetaan puutarhan digitaalinen taimisto. Taimistoa lannoitetaan hakukoneoptimoinnilla vastaamaan kysymyksiin “miksi maailma on sellainen kuin se on” ja “miten maailma on syntynyt”. Taimisto pyrkii myös monipuolistamaan keskustelua sukupuolesta ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta. Puutarhan kieli on suomi.

Digitaalinen taimisto

Queer AI: Puutarhan digitaalisessa taimistossa osoitteessa luomiskertomus.fi julkaistaan seitsemän tekstiä luomiskertomuksista 9.–12.6.2021. Tekstit tarjoavat maailman syntyä käsitteleviin myytteihin uusia näkökulmia sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta käsin.

Työryhmä

Queer AI: Puutarha on osa #digiteatterin monivuotista Queer AI -projektia. Projektin päämäärinä on toteuttaa sukupuolta ja seksuaalista suuntautumista moninaisesti hahmottava tekoäly, tuottaa esitys kyseisen tekoälyn ympärille ja vaikuttaa tekoälykehitykseen sekä -tutkimukseen.

#digiteatterin ydinrykelmän muodostavat Aku Meriläinen, Maria Oiva ja Jyrki Pylväs. Työryhmään kuuluu lisäksi Annu Kemppainen, Jamie MacDonald ja Essi Salmenkivi.

Queer AI on Koneen Säätiön, Suomen Kulttuurirahaston ja AVEKin tukema projekti. Queer AI: Puutarha järjestetään yhteistyössä URB-festivaalin, BEPART EU-hankkeen sekä kulttuurikeskus Caisan kanssa.

URB21 koko ohjelmisto

Sisältöä ei löytynyt.

URB21-festivaali

Seuraa URB-festivaalia

Löydät meidät sosiaalisesta mediasta tunnuksella @urbfestivaali.

URB Instagramissa
URB Twitterissä
URB Facebookissa

Katso aiempien festivaalien ohjelmisto