Kuvaus
Miten monin tavoin queer voi ilmetä taidemuseossa tai muissa kulttuuriorganisaatioissa? Miten se näkyy organisaation sisällä? Voiko queer lisätä inklusiivisuutta?
Keskustelua johdattelee pitkänlinjan sateenkaariaktivisti ja museoammattilainen Antti Kauppinen. Keskustelijoina ovat muun muassa kirjoittaja, freelancer-kuraattori Max Hannus, kuraattori, yhteisön järjestäjä ja kouluttaja Wisam Elfadl sekä taidehistorioitsija, kuraattori ja aktivisti Marianne Savallampi.
Keskustelu on suunnattu taide- ja kulttuurikentän ammattilaisille, mutta se on avoin kaikille kiinnostuneille.
Suomeksi.
Puhujat
Antti Kauppinen on pitkän linjan taidemuseoammattilainen ja sateenkaariaktivisti. Hän on toiminut mm. Amnestyn sateenkaariverkoston koordinaattorina, ECMC:n eli eurooppalaisten homofetissikerhojen kattojärjestön sihteeristössä, sekä kirjoittanut Suomen vanhimman fetissijärjestön MSC Finlandi – Tom’s Clubin 40-vuotishistoriikin. Kauppinen työskentelee koordinaattorina HAM:ssa.
Max Hannus on helsinkiläinen ei-binäärinen, queer freelance-kuraattori ja kirjoittaja, joka on kiinnostunut halun, ihmissuhteiden ja taiteen tekemisen kosketuspinnoista. Hannus on kuratoinut Kiasman kokoelmateoksista koostuvan Dreamy – queer ja vapaus unelmoida -näyttelyn, joka on nähtävillä museon toisessa kerroksessa.
Marianne Savallampi on helsinkiläinen taidehistorioitsija ja kuraattori. Työssään hän on käsitellyt erityisesti feminismin, queer-teorian ja aktivismin teemoja, sekä tutkinut queer representaatiota taiteessa. Hän on yksi Museum of Impossible Forms -kulttuurikeskuksen perustajista ja entisistä taiteellisista johtajista. Tällä hetkellä Savallampi työskentelee esitystaiteen tuottajana Mad House Helsinki esitystaiteen talossa.
Wisam Elfadl on kuraattori, yhteisön järjestäjä ja kouluttaja, sekä Wasla-kollektiivin jäsen. Wasla-kollektiivi on Suomen ensimmäinen LHBTIQ-inklusiivisten islamin tulkintojen näkyvyyttä edistävä kollektiivi, jonka arvot ja toiminta pohjaavat vahvasti antirasismin, intersektionaalisen feminismin ja turvallisemman tilan periaatteisiin. Elfadlin kuratoima Being Black – Poimintoja afrosuomalaisuudesta -näyttely on parhaillaan esillä Helsingin kaupunginmuseossa. Näyttely pohjaa Elfadlin perustamaan Black Archives Helsingin toimintaan.