Post Breaker’s Revenge

Videoitujen keskustelujen sarja, jossa pohditaan breakdancen liikekielen suhdetta ikääntymiseen.

  • 9.6.–17.6.2023
verkkotapahtuma
Kiasma-teatterin Vimeo-tili

Kuva: Victor Sono

Kuvaus

Post Breaker’s Revenge tutkii breakdancen liikekielellisiä mahdollisuuksia suhteessa ikääntymiseen. Antti Uimosen, Dennis ”Ätä” Nylundin ja AnnIina ”B-girl AT” Tikan muodostama työryhmä on työskennellyt aiheen parissa residensseissä vuonna 2023 Tero Saarinen Companylla sekä Taiteen vuoksi RY:llä. URB23 –festivaalin yhteydessä tapahtuvan työskentelyperiodin aikana he nauhoittavat aiheen tiimoilta videokeskusteluja kolmen eri vieraan kanssa, jotka ovat Tero Saarinen, Ramona Panula ja Tuomas Määttä. Videoituja keskusteluja edeltää keholliset harjoitteet, joita tanssijat tekevät yhdessä vieraan kanssa.

Videot ovat katsottavissa Kiasma-teatterin Vimeo-tilillä täällä.

Antti Uimonen

Antti Uimonen yhdistää työssään tanssia (breakdance) ja liike-improvisaatiota sekä tulevaisuudentutkimuksen menetelmiä. Koulutukseltaan Antti on Performanssitaiteen maisteri ArtEZ yliopistosta sekä Tulevaisuudentutkimuksen maisteri Turun yliopistosta. Antti tekee aktiivisesti töitä taiteenkentällä sekä asiantuntijana organisaatioiden kehittäjänä. Antti on esiintynyt URB-festivaalilla aiemmin vuonna 2013 Vapaa Aika kollektiivin kanssa sekä 2019 Duo-esityksellään Tero Hytösen kanssa.

Dennis ”Ätä” Nylund

Dennis ”Ätä” Nylund on näyttelijä ja tanssija (breakdance). Hänen tanssijauransa on alkanut huimalla kansainvälisellä kilpailumenestyksellä ja jatkunut ympäri maailman toimenkuvan vaihdellessa tanssituomarina toimimisesta workshopien pitämiseen ja esiintymiseen. Kevätkaudella 2013 Dennis toimi yhtenä TV-ohjelman Pakko tanssia tuomareista. Dennis valmistui Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi 2016 (Svenska Institutionen för skådespelarkonst) ja on siitä asti ollut kiinnitettynä näyttelijänä Helsingin Svenska Teaternissa. Dennis on esiintynyt aiemmin neljä kertaa URB festivaalilla mm. Flow Mo sekä Off course -ryhmän kanssa.

Annina ”B-girl AT” Sono Tikka

Anniina ”B-girl AT” Sono Tikka on yksi maailman arvostetuimmista b-girleistä, ja hänen tyylinsä on vaikuttanut moniin tanssijoihin ympäri maailmaa. Hän on ollut mukana raivaamassa tietä kohti tasa-arvoisempaa kenttää miesvaltaisessa lajissaan. Hän esiintyy, opettaa ja kilpailee aktiivisesti ympäri maailmaa ja on myös yhtenä harvoista naisista tuomaroinut alansa suurimpia kilpailuja lajinsa syvän tuntemuksen ansiosta. Äidiksi tulon jälkeen 2019 Anniina on lähtenyt uudistamaan tanssiaan muuttuvan identiteetin myötä ja pohtinut työskentelyssään paljon vapauden merkitystä. Anniina on esiintynyt aiemmin URB-festivaalilla Flow Mo -ryhmän kanssa.

Tukija

Samuel Huberin taidesäätiö