Kuvaus
Vallankumous on vapautumista vakiintuneesta järjestyksestä, jota ruokkivat sekä henkilökohtaiset että poliittiset hetket. Yksityinen ja julkinen; aggressiivinen ja passiivinen.
Jokainen muutoksen hetki on häiriö – myrsky.
Tilassa olevat taideteokset tutkivat, kuinka yhteys luontoon kertoo meille omista liikkeistämme, rakenteistamme, identiteeteistämme ja suhteistamme. Tämä luonnostaan stimuloi uudelleen mielikuvitusta Itsestä ja sen ympäristöstä dekonstruktion kautta.
a quiet storm (suom. ”hiljainen myrsky”) ei ole vain näyttely – se on kohtaamispaikka erilaisista taustoista ja elämistä tuleville ihmisille, jotka mahdollistavat eri todellisuuksien rinnakkaiselon ilman kilpailua.
Kairoksen kuratoimassa tilassa nähdään teoksia useilta taiteilijoilta, ja siellä järjestetään myös erillisiä tapahtumia.
Taiteilijat
Valentina Bravo
Naomi & Wanda Holopainen
Sepideh Khodarahmi
Ziggy Allen
Eugenie Touma van der Meulen
A Pieski
A Pieskin performanssit
Ke 14.6 18:00–18:30
To 15.6 14:00–14:30
Pe 16.6 19:00–19:30
La 17.6 13:00–13:30
Tapahtumat
Avajaiset
Keskiviikko 14.6. klo 17.00–20.00
Keskustelutilaisuus ja musiikkiesityksiä
Torstai 15.6. klo 17.00–20.30
Shareef Askar, Nemat Battah and Eugenie Touma van der Meulen: Narratiivi liittyen Israelin miehittämään Palestiinaan.
Mitkä ovat väärinkäsitykset, jotka vaikuttavat asenteisiin Palestiinan miehitystä kohtaan? Mikä vaikutus kielellä on niihin?
Millaisia asioita yksinkertaistetaan liikaa rauhanaktivismin tukemiseksi?
Miten tietämätön / naiivi turismi kätkee ongelmallisia rakenteita?
Keskustelussa myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Keskustelun yhteydessä kuullaan musiikkiesityksiä Nemat Battahilta ja Meera & the Bandilta.
Keskustelutilaisuus tullaan nauhoittamaan. Keskustelun kieli on englanti.
Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen tästä linkistä.
Muistathan kunnioittaa tilaisuudessa olevia muita ihmisiä turvallisemman tilan periaatteiden mukaisesti. Voit tutustua Kiasman turvallisemman tilan periaatteisiin täällä.
Runotyöpaja
Perjantai 16.6. 15.00–17.00
Ei ennakoilmoittautumista, vapaa pääsy. Tuo mukaan omat kirjoitusvälineet.
Työpaja on englanniksi mutta suomenkielinen tulkkaus on mahdollista järjestää. Osallistujat voivat kirjoittaa millä tahansa kielellä, eikä tuotoksia tarvitse esittää muille. Työpaja antaa tilaa keskeneräisille ajatuksille.
Työpajassa keskustellaan näyttelyn teemoista, tehdään mindmapeja ja kirjoitetaan taideteosten rinnalla. Tukea on saatavilla kokemattmille kirjoittajille tai jos kirjoitusprosessissa jää jumiin.
Kairos
Kairos sai alkunsa Kihwa-Endalen taiteellisen toiminnan jatkeena – projektina, jonka tarkoituksena on määritellä uudelleen taiteilijan, yleisön ja luovuuden suhde. Kuten kaikki elävät asiat, myös Kairos kehittyy ajan myötä ja laajenee tällä hetkellä kollektiiviksi.
Kairos on pohjimmiltaan lempeä tila erilaisille tarinoille tavata ja tutkia taiteellista ilmaisua. Sanan kairos (n.) merkitys kuvaa ajan ja paikan herkkää täydellisyyttä, joka mahdollistaa tiettyjen liikkeiden ja sanojen tapahtumisen. Sama kuvaus pätee myös käsitteeseen isäntä (n., eng. host).
Kairosin päätehtävänä on järjestää kulttuuritapahtumia, kuten työpajoja, runoustunteja ja näyttelyitä. Vaikka tapahtumat ovat kaikille avoimia, niiden tavoitteena on keskittyä marginalisoituneisiin kertomuksiin.
Näiden tapahtumien (ja niiden taustalla olevien prosessien) kautta Kairos harjoittaa suhteellista läsnäoloa, prosessipohjaisia lähestymistapoja ja purkaa sisäisiä instituutioita/kapitalismia/kolonialismia. Ajan myötä Kairos laajenee jakamalla resursseja ja mielikuvituksen taidetiloja uudelleen.
IG: @kairos.helsinki