Ville Aalto: Avian Electronics | Live

Konsertti, jossa sähkölinnut laulavat elektronisten signaalien seassa.

  • 18.10.2020 klo 16–17
Kiasma-teatteri
Liput: 18 / 15 €
Lippu sisältää pääsyn Kiasman näyttelyihin ennen konserttia.
Ääniaaltoja mustaa taustaa vasten.

Kuva: Ville Aalto

Kesto: noin 1 tunti.

Kuvaus

Luontoa pysyvänä, luonnollisena kategoriana ei ole olemassa. Meillä on tapana pitää luonnollisina asioita, jotka meitä edeltävien sukupolvien tuotantotavat ovat luoneet: niityt, nummet, pientareet.

Niin meidänkin luonnottomuudestamme on tulossa luonto, perinnemaisema, suojelukohde. Se on hyvin luonnollista.

Maailma muuttuu nopeasti ja kiihtyvä teknologinen kehitys vaikuttaa kaikkeen – kuinka lopullisesti olemme muuttamassa elinympäristöämme, miltä meitä ympäröivä luonto tulevaisuudessa kuulostaa?

Avian Electronics | Live -konsertissa sähköisesti tuotettu linnunlaulu, digitaaliset heinäsirkat, satunnaisgeneraattorin tuottama puron solina ja komponenttien kohinasta muodostuva tuuli ympäröivät kuulijan. Koneiden tasainen pulssi häilyy taustalla. Synteettiset luontoäänet ja elektroniset signaalit sekoittuvat, aidon ja keinotekoisen raja on häilyvä ja epätarkka.

Taiteilija

Äänitaiteilija ja muusikko Ville Aalto tekee ääniä ja elektronista musiikkia syntetisaattoreilla. Musiikillinen minimalismi yhdistyy sähköisiin, keinotekoisiin luontoäänimaisemiin.

Tällä hetkellä Aalto työskentelee Avian Electronics -projektin parissa, jonka puitteissa hän luo sähköisiä versioita linnunlaulusta ja muista luontoäänistä ja tuottaa niitä käyttäen immersiivisiä ääni-installaatioita, levytyksiä ja konsertteja. Teokset käsittelevät käynnissä olevaa ekologista kriisiä, teknologisen kehityksen uhkia ja mahdollisuuksia sekä luonnollisen ja keinotekoisen häilyvää rajaa. Lue lisää ja kuuntele elektronista linnunlaulua Ville Aallon verkkosivuilta.