Posthuman Theatre: Studies in Non-Human Acting

Ei-inhimillistä näyttelemistä tutkiva projekti on osa Baltic Circle -festivaalin ohjelmistoa.

  • 15.11.–16.11.2019
Kiasma-teatteri

Esa Kirkkopellon luotsaama projekti tarkastelee ei-inhimillistä näyttelijäntyötä. Tapahtuma on osa Baltic Circle -festivaalin ohjelmistoa.

Pe 15.11. klo 14-16 Kiasma-teatterissa TÄYNNÄ
La 16.11. klo 14-16 Kiasma-teatterissa TÄYNNÄ

Esitykseen voi saapua koska tahansa ja siellä voi viipyä haluamansa ajan.

Kieli: englanti

Liput 5e

Esityksen tarkoituksena on esitellä idea ei-inhimillisestä näyttelemisestä: miten se on mahdollista, mitä se vaatii inhimilliseltä esiintyjältä ja ennen kaikkea: miltä se näyttää ja kuulostaa? Esityksessä joukko näyttelijöitä, tanssijoita, ohjaajia ja koreografeja ruumiillistavat ei-inhimillisiä tiloja ja prosesseja ja synnyttävät yhdessä sarjan näyttämötilassa tapahtuvia tutkielmia.

Hankkeessa yhdistyy sen vetäjän, Esa Kirkkopellon, pitkäaikainen taiteellinen kokeilu ei-inhimillisen esittämisen parissa Toisissa tiloissa -ryhmän kera sekä hänen esiintyjäkoulutuksen nykymuotoja koskeva taiteellinen tutkimuksensa. Hanke on rakentunut vuoden 2019 aikana teatterin ja tanssin ammattilaisille suunnatuissa työpajoissa.

Studies in non-human acting on LUST r.f.:n ja Toisissa tiloissa -esitystaiteen kollektiivin vuoden 2019 aikana toteuttava yhteistyöhanke. Esitys on osa Baltic Circle -festivaalin ohjelmistoa.

Työryhmä

Jenni-Elina von Bagh, Laura Halonen, Leila Kourkia, Veli Lehtovaara, Leena Nordberg, Piia Peltola, Rasmus Slätis, Jenni Urpilainen.
Fasilitaattori: Esa Kirkkopelto

Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden

Keskustelutilaisuus

Studies in Non-Human Acting -projektiin liittyvä keskustelutilaisuus järjestetään toisen esityksen jälkeen.

Ajankohta: lauantaina 16.11. klo 16.30-17.30
Paikka: Kiasman seminaari-tila

Keskustelijat

Studies in Non-Human Acting -työryhmä, Anders Carlsson (näyttelijä ja näyttelijäntyön professori, ruotsinkielinen näyttelijäntyön linja, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu), Henri Hütt (esiintyjä-esitystentekijä ja kuraattori, Viro) ja Karolina Lummaa (tutkija, BIOS-yksikkö, Turun yliopisto). Moderaattorrina toimii Saara Hacklin (kuraattori, Nykytaiteen museo Kiasma).

Keskustelun kieli on englanti, vapaa pääsy.