recoil Performance Group (DK): MASS – bloom explorations

Pitkäkestoinen esitysinstallaatio jossa tuhannet jauhopukkitoukat elävät läpinäkyvässä kupolissa tanssijan kanssa.

  • 3.9.–8.9.2019

Pitkäkestoisessa esitysinstallaatiossa tanssija ja lavastus kohtaavat biologisen maatumisprosessin. Yleisö pääsee kosketuksiin hapertumisen, hajoamisen ja kuoleman kanssa.

ti 3.9. klo 10-13 & 14-17
ke 4.9. klo 13-16 & 17-20
to 5.9. klo 13-16 & 17-20
pe 6.9. klo 13-16 & 17-20
la 7.9. klo 10-13 & 14-17
su 8.9. klo 10-13 & 14-17
Kiasma-teatteri
Vapaa pääsy. Tilaan voi saapua ja sieltä voi poistua mielensä mukaan.
Keskustelutilaisuus tiistaina 3.9. klo 17, mukana MASS – bloom explorations -teoksen koreografi Tina Tarpgaard, paleontologi Björn Kröger sekä filosofi Elisa Aaltola.
Kieli englanti

Läpinäkyvässä muovikupolissa tanssija ja tuhannet jauhopukkitoukat elävät rinnakkain mikrouniversumissa, joka koostuu ainoastaan valkoisesta vaahtomuovista. Samanaikaisesti vaahtomuovin kuvastaessa kertakäyttökulttuuria, toimii se myös mielekkäänä ravintona loputtoman nälkäisille toukille. Tämä mahdollistaa uudenlaisen symbioosin syntymisen näiden kahden lajin välille.

Tanssija ja toukat rakentavat yhdessä uuden tilan. Yhdessä he toteuttavat ajallista koreografiaa – installaatiota, jossa tila hitaasti mutta näkyvästi muuttuu toukkien ruoansulatuksen ja tanssijan kehon liikkeiden myötä. Toukkien syönnistä syntyvä rapiseva ääni yhdistyy kirjailija Ida Marie Heden ääneen hänen lukiessaan tekstiään muoviympäristössä elämisen omalaatuisuuksista.

Esiintyjä liikkuu toukkien keskellä hitaasti, ja siirtää tarvittaessa toukkia pois tieltä liiskaantumisen estämiseksi.

Installaation aukioloaikoina katsojat ovat tervetulleita tutkailemaan ja olemaan vuorovaikutuksessa installaation kanssa. Tilaan saa tulla ja mennä oman mielensä mukaan. Myös muovikupolin sisään saa mennä kohtaamaan tanssijan ja toukat.

Työryhmä

Koreografi: Tina Tarpgaard
Esiintyjä: Hilde I. Sandvold
Tutkija-taiteilija ja installaation suunnittelu: Pei-Ying Lin
Teksti: Ida Marie Hede
Tekninen suunnittelu: Minshu Huang
Äänisuunnittelu: Søren Knud
Dramaturgia: Inge Agnete Tarpgaard
Tuotantopäälliköt: Rasmus Sylvest & Viktor K. Magnusson
Tuottaja: Carlos Calvo
PR: Betina Rex

Tukijat: The Danish Arts foundation, Wilhem Hansen Fonden, Augustinus Fonden, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, Louis Hansen Fonden

Yhteistyössä: Ottawa Dance Directive, Windsor university and Westboro Village

First public presentation at Ottawa Dance Directive (ODD), Ottawa March 28th in collaboration with ODD. Danish premiere at Overgaden. Institute of Contemporary Art, Copenhagen May 1st 2018. In collaboration with Dansehallerne.

recoil Performance Group

on Kööpenhaminassa sijaitseva, koreografi Tina Tarpgaardin luotsaama esityksiä tekevä ryhmä.

Ole hyvä -teemavuosi

Kiasman vuoden 2019 ohjelmisto rakentuu hyvän elämän teemojen ympärille. Näyttelyissä korostuvat antamisen, jakamisen, vieraanvaraisuuden ja kohtaamisen ajatukset. Kutsumme yleisön myös itse tekemään taidetta ja kokemaan sen iloa ja inspiraatiota tuottava voima.