Eero Yli-Vakkuri: Our Great Culinary Survival –simulator

Performanssi

  • 14.10.2020 klo 14–14.40
suomeksi
Seminaari-tila
Liput: vapaa pääsy
Kuva: Miina Hujala.

Kuvaus

Vapaa pääsy
Kesto: noin 40 minuuttia

”Törmäsin muutama vuosi sitten molekyyligastronomia blogiin, joka esitteli miten voi valmistaa kopioita kuuluisista mineraalivesistä. Ainesosat kuten kipsit ja kalkit, olen haalinut luontaistuotekaupoista ja suoloja panimoalan liikkeistä. Käytän kotioloissa kraanavettä, jonka paineistan neljän ilmakehän voimalla. Valmistelin alkuun omaksi ilokseni kopioita maineikkaan San Pellegrinon lähteen vedestä.

On vaikea löytää luotettavaa tietoa siitä miten kipsin ja kalkin juominen vaikuttaa kehoon. Mineraalien juominen on kuumottavaa. Olen luottanut prosessissa omiin aisteihini: Jos maistuu jännältä, jatketaan kokeilua. Kyllästyin pian kuuluisien vesien kopioimiseen ja ryhdyin liuottamaan vesiin suoloja, kipsiä sekä kalkkeja oman maun ja fiiliksen mukaan.

Esittelen miten omaa kivennäisvettä voi valmistaa, kuinka arkkitehtuuria voi juoda ja miten vesi kiertää luonnossa.”

Eero Yli-Vakkuri

esitys_nyt festivaalin ohjelma