Kuva: Kansallisgalleria / Iisa Smeds.

Talvilomalla Kiasmaan? 7 vinkkiä museovierai­luun lasten kanssa

Milloin on rauhallisin aika käydä Kiasmassa? Saako siellä syödä omia eväitä? Sopivatko teokset pienille? Lue käytännölliset vinkit vierailuun.

1

Taide yhdistää sukupolvia! Etelä-Suomen talvilomaviikoilla Kiasmassa on liikkeellä paljon lapsiperheitä ja erityisesti lapsia isovanhempineen.

Viikonpäivistä lauantai on tavallisesti suosituin. Rauhallisinta on iltaisin kello 17 jälkeen.

Valitse vierailuajankohta omien mieltymysten mukaan: kaipaatko hulinaa ja vertaistukea muista perheistä vai ennemmin hiljaisuutta ja rauhaa.

2

Liikkeellä rattaiden kanssa? Lastenvaunut ja -rattaat saa ottaa näyttelyyn, ja kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä. Kiasman naulakosta voi myös lainata kevyitä rattaita. Lastenvaunuparkki on ala-aulassa rampin alla, ja narikasta saa lainaan lukon vaunuille.

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.

3

Omat eväät muuttavat museovierailun retkeksi. Näyttelytiloissa ei saa syödä tai juoda teosten turvallisuuden takaamiseksi, mutta paikkoja eväiden syömiseen voi kysyä henkilökunnalta.

Imettää voi esimerkiksi ensimmäisessä kerroksessa ja näyttelyiden välissä olevilla kerrostasanteilla. Naulakon vieressä on huone imetystä ja vauvan ruokintaa varten.

4

Nykytaiteesta löytyy tutkittavaa niin lapsille kuin aikuisille. Aivan kaikki teokset eivät välttämättä sovi lapsille, mutta nähtävillä on aina myös pienille sopivaa ihmeteltävää. Innostusta voi hakea Kiasman työntekijöiden suosituksista esillä oleviin näyttelyihin.

Katso teossuositukset lapsille

Maaria Wirkkala: Found a mental connection 2, 1998. Yksityiskohta. Kuva: Iisa Smeds.
Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.

5

Pitäkää hauskaa. Jos lasta kiinnostaa museossa vaikkapa hissi taidetta enemmän, kannattaa siitä ottaa ilo irti. Liikkukaa museossa rauhallisesti ja pitäkää muutaman kymmenen sentin turvaväli teoksiin – esimerkiksi hiippaileminen on sallittua. Teoksia voi ihmetellä myös vaikka lattialla istuskellen.

Lue lisää ideoita siihen, miten lähestyä taidetta lasten kanssa.

6

Joskus taide vie mennessään. Jos lasta on vaikea saada lähtemään näyttelystä, hyvä houkutin on katutasossa sijaitseva Kiasma café ja sen leivonnaiset. Smoothievalikoimassa on huomioitu yli neljä kuukautta vanhat asiakkaat.

Tutustu Kiasma cafén tarjontaan

7

Kiasmaan ovat tervetulleita kaikki.

  • Alle 18-vuotiaat vierailevat museossa ilmaiseksi.
  • 12 euron alennuslippuun ovat oikeutettuja 18–24-vuotiaat, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet.
  • Museokortilla on Kiasmaan ilmainen sisäänpääsy.

Nähdään meillä!

Kirjoittaja:Kiira Koskela

Tiedottaja

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kaikki uutiset ja blogit