Kirjahyllyjä täynnä kirjoja ja käytävä.

Kiasman kirjasto. Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.

Kiasma-kirjasto palvelee taiteen ystävää

Tiesitkö että Kiasmasta löytyy myös kirjasto? Viidennessä kerroksessa sijaitseva kirjasto on erikoistunut nykytaiteeseen. Kirjasto on museoyleisön, tutkijoiden ja kaikkien tiedontarvitsijoiden käytettävissä. Tietopalvelusihteeri Ulla-Mari Siitonen viisi vinkkiä, miksi vierailu kannattaa.

Kattava tarjonta nykytaidetta koskevaa kirjallisuutta

Kiasma-kirjastosta löydät kuvataidetta käsittelevää aineistoa 1960-luvulta lähtien. Edustettuina ovat mm. kotimainen nykytaide ja uusimmat kansainväliset ilmiöt.

Monipuoliset digitaaliset aineistot

Kirjaston sähköinen yleisökäyttöliittymä esittelee Kansallisgallerian sisältöjä kuten kokoelmia ja arkistoaineistoa jäsennellyssä paketissa. Vierailijoiden kannattaa tutustua myös videoarkistoon, joka sisältää esimerkiksi mediataidetta, esitystaltiointeja ja taiteilijahaastatteluja. Tätä tarkoitusta varten käytettävissäsi on tabletteja ja ilmainen wi-fi-yhteys. Aineistoja voi käyttää Kiasman verkossa myös omilla mobiililaitteilla.

Laaja valikoima taidelehtiä

Kirjaston valikoimiin on tilattu yli kolmekymmentä taidelehteä. Tule lukemaan ajankohtaisia suomalaisia ja kansainvälisiä artikkeleja. Listauksen lehdistä löydät täältä.

Tutkijapalvelut

Tutkija-asiakkaille Kiasma-kirjasto tarjoaa syventävää tietopalvelua sekä suljettavan tutkijatilan, jossa on käytettävissä tietokoneita ja tutkijakäyttöön tarkoitettuja tietokantoja. Tutkijapaikkojen rajallisen määrän takia paikka ja mahdollinen tietopalveluaika on hyvä varata ennakkoon.

Hengähdyspaikka ja lukutila

Vedä hetki henkeä ja jatka näyttelykokemustasi oleskelutilassa esimerkiksi lueskelemalla näyttelykatalogeja, katsomalla videoita tableteilta tai tutustumalla Kiasma-rakennusta käsittelevään kirjallisuuteen. Lisäksi kirjaston parvelta löytyy kaikille avoin luku- ja työskentelytila.

Kirjasto on auki museovieraille ja siellä voit käydä myös ilman museon pääsylippua.

Lisätietoja kirjastosta löydät täältä.

Lue lisää

Kaikki uutiset ja blogit