Wakey-wakey

Ritualistinen nykytanssiteos, joka sukeltaa alitajunnan syövereihin. Tämä herätysliike kutsuu sinut vaeltamaan mielen hämärille alueille.

  • 22.9.2022 klo 19–20.30
  • 24.9.2022 klo 15–16.30
  • 25.9.2022 klo 15–16.30
  • 28.9.2022 klo 19–20.30
  • 30.9.2022 klo 19–20.30
  • 1.10.2022 klo 15–16.30
1. kerros, Kiasma-teatteri
Liput: 27,50 € / 18,50 €
Lipunmyynti verkossa päättyy tunti ennen esitystä. Tämän jälkeen lippuja voi vielä ostaa Kiasman infopisteeltä, jos niitä on jäljellä. Lippu sisältää pääsyn näyttelyihin esityspäivänä. Kesto: n. 1h
Kolmen alastonta ylävartaloa. Mustavalkoisen kuvan päälle on piirretty kuvitusta.

Mikko Niemistö, Wakey Wakey, 2021. Kuva: Kansallisgalleria, Pirje Mykkänen ja Sofia Pyy.

Kuvaus

Mikko Niemistön näyttämöteos Wakey-wakey luo psykedeelisen tilan, jossa aktiivisesti pyritään kohti erilaisia siirtymiä alitajunnan kerrokselta toiselle. Teos nojaa lauluihin ja teksteihin, joissa kuuluu kaikuja muutoksen ajoista, hurmoksesta, rakkaudesta ja kuolemasta. 

Wakey-wakey sukeltaa mielen sisäisiin todellisuuksiin rituaalin rakenteiden kautta. Teoksessa herääminen on havahtumista tajunnan alivirtauksiin; kohinaan, joka peittyy arjen alle ja pilkahtelee esiin muistoina yöllisistä visioista sekä vaipumisina omiin ajatuksiin. 

Wakey-wakey on kuin herätysliike, joka kutsuu vaeltamaan mielen hämärille alueille. 

Esityksessä on jonkin verran englanninkielistä puhetta ja laulua.

Taiteilijat

Mikko Niemistö

Mikko Niemistö on koreografi, esitystaiteilija ja kuraattori, joka työskentelee Helsingissä ja ulkomailla. Hän on toteuttanut sekä sooloteoksia että monialaisia kokonaisuuksia, joissa eri taiteenlajit käyvät vuoropuhelua. Teoksissaan hän tutkii ihmiskehon suhdetta ympäristöönsä: tiedostamattomia ja tiedostettuja ruumiillisia yhteyksiä yhteiskunnan rakenteisiin.  

Karolina Ginman

Karolina Ginman on helsinkiläinen tanssija ja koreografi. Häntä kiinnostaa syvästi aistittu ja läpieletty luova ruumis, joka puhuu runouttaan järjen tuolla puolen.  

Johannes Vartola

Johannes Vartola on helsinkiläinen taiteilija ja äänisuunnittelija. Hän työskentelee ihmisen luontosuhteiden filosofian sekä tilojen ja paikkojen politiikan parissa. Vartolan erikoisalueita ovat kokeellisuus, yleisön osallistaminen ja dokumentaarisuus.  

Justus Kantakoski

Justus Kantakoski on muotisuunnittelija ja esitystaiteilija. Kantakoski työskentelee nykymuodin, käsityön, esitys- ja videotaiteen parissa. Hänen töitään on palkittu niin kansainvälisesti kuin Suomessakin.  

Teo Lanerva

Teo Lanerva on helsinkiläinen freelancer valo- ja videosuunnittelija. Hän työskentelee nykyesitysten parissa sekä tapahtumissa niin pienillä underground-klubeilla kuin suurilla festivaaleillakin. Hänelle on myönnetty säde-palkinto ja hänen suunnittelemiaan teoksia on nähty yli kymmenessä maassa.

Elina Lifländer

Elina Lifländer on lavastaja, tilataiteilija ja esittävien taiteiden lavastuksen lehtori Taideyliopistossa. Taiteellisessa työskentelyssä häntä kiinnostaa erityisesti syvien mentaalisten ja näkymättömien maailmojen yhdisteleminen fyysiseen esitystilaan ja yleisön läsnäoloon.

 

Työryhmä

Taiteellinen konsepti: Mikko Niemistö
Koreografia ja laulut: Mikko Niemistö yhdessä Karolina Ginmanin kanssa
Esiintyjät: Karolina Ginman, Justus Kantakoski, Mikko Niemistö ja Johannes Vartola
Tekstit: Mikko Niemistö
Puvustuskonsepti ja neulesuunnittelu: Justus Kantakoski
Kaavoitus ja neulesuunnittelu: Emilia Kuurila
Äänisuunnittelu: Johannes Vartola
Valosuunnittelu: Teo Lanerva
Tilasuunnittelu: Elina Lifländer
Taiteellinen dialogi: Jenni-Elina von Bagh
Tuotanto: Mikko Niemistö ja Kiasma-teatteri
Residenssit ja tilayhteistyö: Ehkä-tuotanto / Kutomo, Alpo Aaltokoski Company

Sijainti ja esteettömyys

Kiasma-teatteri sijaitsee Kiasman ensimmäisessä kerroksessa, pääovilta katsottuna rakennuksen vastakkaisessa päädyssä. Kiasma-teatterissa on numeroimaton katsomo. Päällysvaatteet ja isot laukut voi jättää ilmaiseksi Kiasman vaatesäilytykseen.

Kiasma-teatterin katsomon ylätasanteelle on esteetön pääsy. Suosittelemme yhteydenottoa Kiasman infoon etukäteen, jos pyörätuolipaikalle on tarvetta.

Samankaltaisia tapahtumia