Thousand Times Yes

Kokeellinen kamariooppera seuraa ihmistä nimeltä G, jolle on annettu vastoin tahtoaan kyky luoda yhteyksiä ja kommunikoida erilaisten olentojen kanssa.

  • 3.8.2022 klo 19–20.10
  • 5.8.2022 klo 19–20.10
  • 6.8.2022 klo 15–16.10
englanniksi
1. kerros, Kiasma-teatteri
Liput: 27,50 € / 18,50 €
Lipunmyynti verkossa päättyy tunti ennen esitystä. Tämän jälkeen lippuja voi vielä ostaa Kiasman infopisteeltä. jos niitä on jäljellä. Lippu sisältää pääsyn näyttelyihin esityspäivänä.

Marja Ahti, Jenny Kalliokuju, Essi Kausalainen, Thousand Times Yes, 2021. Kuva: Henrik Hellström.

Tarina yhteyden löytämisestä  

Thousand Times Yes (Tuhat kertaa kyllä) on filosofinen, mieleenpainuva ja runollinen tutkimus kielen, kommunikaation, tilan ja kehon rajoista ja mahdollisuuksista. Esitys haastaa niin oopperan käsitteen, estetiikan kuin hierarkkisen perinteenkin. 

Muinainen eliö nousee maankuoresta kohti pintaa. Se saa liikkeelle myös mineraalit, bakteerit, sienet, kaasut ja ilmakehän aiheuttaen epävarmuutta, joka kietoutuu odottamattomien konfliktien verkoksi. Teoksen päähenkilölle, ihmiselle nimeltä G, on vastoin hänen tahtoaan annettu kyky luoda yhteyksiä ja kommunikoida erilaisten kappaleiden ja olentojen kanssa. G kutsutaan sovittelemaan konfliktia osapuolten välillä – ja lopulta kohtaamaan muinaisen organismin. 

Toveruudesta ja rinnakkaiselosta kertova Thousand Times Yes luo tilaa vaihtoehtoisille tulevaisuuksille. 

Taiteilijat

Marja Ahti

Marja Ahti on suomenruotsalainen säveltäjä ja taiteilija, joka työskentelee Turussa. Hän yhdistelee teoksissaan kenttä-äänityksiä ja muuta akustista materiaalia syntetisaattoreiden ja elektronisen kierron tuottamiin ääniin ja hakee siten tilaa, jossa äänet alkavat jäljitellä toisiaan tai viestiä keskenään.  

Jenny Kalliokulju

Jenny Kalliokulju on ruotsalainen taiteilija ja runoilija, joka asuu Bjuvissa. Monialaisessa tuotannossaan hän tutkii liikkeen, pysähtyneisyyden ja kääntämisen välistä jännitekenttää yhdistelemällä muistoja ja löydettyjä materiaaleja installaatioiksi, maalauksiksi ja runoiksi.  

Essi Kausalainen

Essi Kausalainen on helsinkiläinen taiteilija, joka käyttää välineinään performanssia, tekstiiliä, tekstiä, ääntä ja videota. Hänen teoksensa tutkivat ihmiskehon aistillisuutta. Kausalainen lähestyy kehoa avoimena prosessina, joka syntyy ja muotoutuu monimutkaisissa suhteissa muihin olentoihin, tilanteisiin ja ympäristöihin. 

Kuvia esityksestä

Työryhmä

Musiikki: Marja Ahti
Libretto, lavastus & maalaukset: Jenny Kalliokulju
Konsepti, ohjaus & asut: Essi Kausalainen
Ohjaajan assistentti: Laura Cemin
Valosuunnittelu: Sofia Ivarsson
Tuotantokoordinaattori: Johannes Juva 
Bee – Florian Feigl
G – Johanna Kalliokulju 
Washing Machine & Worm – Yuko Takeda 
Stream – Ahti Leppänen, Etna Ruscica, Villa Ruscica
Sello – Aino Juutilainen
Harppu – Saara Olarte

Yhteistyö

Teos toteutetaan yhteistyössä Inter Arts Centerin, Kiasma teatterin, Kunsthal Rønnebæksholmin ja Moderna Museet Malmön kanssa. 

Tukijat

Pohjoismainen kulttuurirahasto, Pohjoismainen kulttuuripiste, Taiteen edistämiskeskus, Frame, Saaren kartanon residenssi ja Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto.

Sijainti ja esteettömyys

Kiasma-teatteri sijaitsee Kiasman ensimmäisessä kerroksessa, pääovilta katsottuna rakennuksen vastakkaisessa päädyssä. Kiasma-teatterissa on numeroimaton katsomo. Päällysvaatteet ja isot laukut voi jättää ilmaiseksi Kiasman vaatesäilytykseen.

Kiasma-teatterin katsomon ylätasanteelle on esteetön pääsy. Suosittelemme yhteydenottoa Kiasman infoon etukäteen, jos pyörätuolipaikalle on tarvetta.

Samankaltaisia tapahtumia