The 1m3 of Human Experiment

The 1m3 of Human Experiment (Yksi kuutiometri ihmiskoetta) on intensiivinen, klaustrofobinen ja toisinaan mahdollisesti vähän ällöttävä taideteos, joka tutkii mielen ja kehon ongelmallista erottelua ja asettaa kyseenalaiseksi aistiemme luotettavuuden.

  • 13.10.2020 klo 19–19.30
  • 14.10.2020 klo 19–19.30
Kiasma-teatteri
Liput: maksullinen
8 € pelkkä esitys. 16 / 14 € esitys + museolippu

Charles Quevillon ja Maija Tammi: 1m3 of human experiment. Kuva: Maarit Kytöharju.

Kesto n. 20min.

Teoksessa laatikossa oleva ihminen yrittää ymmärtää maailmaansa. Ihmisen suusta ​​tuleva kaapeli yhdistää hänet laatikon ulkopuoliseen simulaatioon.

Teos yhdistää esitys-, ääni- ja videotaidetta, ja on kanadalaisen säveltäjän ja esiintyjän Charles Quevillonin ja suomalaisen kuvataiteilija Maija Tammen yhteistyö.

Taiteilijat

Maija Tammi (s. 1985) on suomalainen taitelija ja Taiteen tohtori, jonka valokuvat ja videot asetuttavat inhon ja ihastuksen rajamaille ja tarkastelevat tieteen ja taiteen suhdetta. Tammi voitti Fotofinlandia-palkinnon 2011 ja hänen teoksensa ovat olleet näyttelyissä muun muassa Pariisissa, Berliinissä, Lontoossa, New Yorkissa, Melbournessa ja Tokiossa. Tammi on taitelijaprofessori vuosina 2020–2024.

Charles Quevillon (s. 1989) on kanadalainen säveltäjä ja performanssitaitelija. Quevillon opiskeli maisteriksi Montrealin musiikkikonservatoriossa ja hän on tehnyt Kanadassa koreografi Tedd Robinsonin kanssa yhteensä 21 tanssiteosta yhdeksän vuoden aikana. Vuonna 2018 he loivat yhdessä tunnin mittaisen oopperan, jonka sai ensi-esityksensä Ottawassa. Quevillon on tohtoriopiskelija Sibelius-Akatemian Musiikkiteknologian laitoksella.

esitys_nyt festivaalin ohjelma

Sisältöä ei löytynyt.

Sijainti ja esteettömyys

Kiasma-teatteri sijaitsee Kiasman ensimmäisessä kerroksessa, pääovilta katsottuna rakennuksen vastakkaisessa päädyssä. Kiasma-teatterissa on numeroimaton katsomo. Päällysvaatteet ja isot laukut voi jättää ilmaiseksi Kiasman vaatesäilytykseen.

Kiasma-teatterin katsomon ylätasanteelle on esteetön pääsy. Suosittelemme yhteydenottoa Kiasman infoon etukäteen, jos pyörätuolipaikalle on tarvetta.