Nordic Hip Hop to the Stage

Tuore kokoonpano pohjoismaisia huippubreikkareita tuo katutanssin näyttämölle ranskalaisen koreografin Mehdi Ouachekin johtamana. Esitys on osa URB22-festivaalin ohjelmistoa.

  • 7.6.2022 klo 19–20.45
  • 8.6.2022 klo 19–20.45
  • 9.6.2022 klo 19–20.45
Itä-Helsingin kulttuurikeskus Stoa, Turunlinnantie 1.
Liput: 15 / 10 €
(Alennushintaisen lipun saa syöttämällä ostoskoriissa koodin URB22ALE)

Kuva: Otto Björkman.

Projekti

Nordic Hip Hop to the Stage on projekti, jonka tavoitteena esitysten lisäksi on luoda kansainvälinen verkosto kaupunkikulttuurin ja esittävän taiteen välille. Projektissa on mukana tanssijoita Ranskasta, Pohjoismaista ja Venäjältä.

Projektin aikana teoksia on rakennettu ohjatuissa verkkotyöpajoissa ja kahdella residenssijaksolla. Ensiesitys ryhmäteoksesta on nähty Pariisissa kesällä 2021. URB-festivaalilla kesäkuussa 2022 nähdään toisen residenssijakson hedelmiä sekä ryhmä- ja sooloesityksiä.

Ranskalainen Art Move Concept vastaa projektin taiteellisesta suunnittelusta ja toteutuksesta.

Lue lisää projektista (englanniksi)

Tietoa tanssijoista (englanniksi)

Teostiedot

Ryhmäteos

Koreografia: Art Move Concept / Mehdi Ouachek & Artem Orlov

Esiintyjät: Aly Bardan, Fredmar Lopez, Sathieshnaa Sivamohan, Kristian Høiland, Siiri Korkeamäki, Ahmed Hamis, Kien Le, Arian Sajina

Yhteistyö

Projektissa ovat mukana Suomen Ranskan kulttuuri-instituutin ja Kiasma-teatterin lisäksi kansalaisjärjestö Nordkonst (Tukholma) ja tanssiryhmä Art Move Concept (Pariisi), Initiatives d’Artistes en Danses Urbaines (FR), Suomen Breikkiliitto ry (FI), Soul Sessions Oslo (NO), Exiled (SE), Break Forward (DK) ja Pskov Hiphop Center (RU).

Hanketta rahoittavat Nordic Culture Fund ja Nordic Culture Point.

Projekti on osa EU-projektia URB-festivaalin yhteydessä. BE PART – Art BEyond PARTicipation on osallistaviin taiteisiin liittyvä projekti, joka on Luovan Euroopan tukema nelivuotinen yleisöjä ja organisaatioita osallistava ohjelma.

URB22 koko ohjelmisto