Meg Stuart & Doug Weiss: All the way around

Intiimissä konserttiympäristössä koreografi ja tanssija Meg Stuart kohtaa jazzmuusikko Doug Weissin. Yhdessä he lähtevät tuntemattomalle matkalle liikkeeseen ja ääneen. Teos on osa Liikkeellä marraskuussa -festivaalin ohjelmistoa 3.-13.11.2022.

  • 6.11.2022 klo 17–18
1. kerros, Kiasma-teatteri
Liput: 30 € / 15 € (sis. palvelumaksun)
Yksittäisliput myy Lippu.fi. Festivaalipassin voit ostaa festivaalin verkkosivuilta.

Kuva: Iris Janke.

Kuvaus

Intiimissä konserttiympäristössä koreografi ja tanssija Meg Stuart kohtaa jazzmuusikko Doug Weissin. Yhdessä he lähtevät tuntemattomalle matkalle liikkeeseen ja ääneen. All the way around ottaa balladin, kaipauksen ja uhman laulun, ja pilkkoo sen pieniin mutta merkityksellisiin eleisiin. Jäljittäen ja avaten muistojen spiraaleja, teos avaa oven kollektiivisen kokemuksen henkilökohtaiseen lähtöpisteeseen – sukeltaen syvälle siihen mitä oli, aaltoillen melkein muistetun ja tuntemattoman välillä.

All the way around on Meg Stuartin ja Doug Weissin luoma konsepti, jota on esitetty eri konteksteissa ja ympäristöissä ympäri maailmaa, yhdessä vierailevien esiintyjien kanssa tai intiiminä duettona.

Liikkeellä marraskuussa -festivaali

Taiteilijat

Meg Stuart

Meg Stuart syntyi New Orleansissa, Yhdysvalloissa. Hän opiskeli tanssia New Yorkin yliopistossa ja jatkoi opintojaan Movement Research -keskuksessa, jossa hän perehtyi release-tekniikoihin ja toimi aktiivisesti New Yorkin tanssikentällä. Stuart liikkuu työssään eri taiteenalojen rajapinnoilla, tanssista teatteriin ja kuvataiteeseen, jatkuvassa vuoropuhelussa eri alojen taiteilijoiden kanssa. Fiktion ja vaihtuvien kerronnan tasojen kautta hän tutkii tanssia parantavana voimana sekä mahdollisuutena muovata yhteiskuntarakennetta. Improvisaatio on tärkeä osa hänen taiteellista ja pedagogista praktiikkaansa. Meg Stuartin ja Damaged Goods -ryhmän teokset ovat kiertäneet paljon kansainvälisiä tanssi- ja teatteritapahtumia. Niitä on esitetty esimerkiksi osana Documenta X -taidenäyttelyä Kasselissa (1997), Manifesta7-biennalea Bolzanossa (2008) sekä PERFORMA09 -festivaalia New Yorkissa. Stuart on saanut lukuisia palkintoja teoksistaan sekä työstään, esimerkiksi Venetsian biennaalin Kultainen leijona -palkinnon vuonna 2018 elämäntyöstään tanssin parissa. Nykyään Stuart elää ja työskentelee Brysselissä sekä Berliinissä. Meg Stuartin teos VIOLET esitettiin vuoden 2013 Liikkeellä marraskuussa –festivaalin ohjelmistossa.

Doug Weiss

Doug Weiss on Berliinissä ja New Yorkissa asuva akustinen basisti, 30-vuoden urahistorialla. Vuodesta 1996 hän on toiminut Al Foster kvartetin basistina sekä musiikillisena johtajana. Weiss on mukana kahdessa Brian Bladen bändissä Lifecycles sekä Fellowship, Peter Bernsteinin kvartetissa sekä Seamus Blake kokoonpanossa. Hänen bändissään The Berlin Quartet, Weiss toimii säveltäjänä, sovittajana sekä bändin johtajana. Parhaillaan Weiss opettaa kouluissa New School University sekä SUNY Purchase College.

Työryhmä

Koreografia ja tanssija: Meg Stuart
Musiikki: Doug Weiss
Valosuunnittelu: Matthias Rieker