Laura Cemin & Bianca Hisse: How the Land Lies

Esitys viidelle keholle ja kolmelle LED-näytölle.

  • 14.4.2023 klo 19–20
  • 15.4.2023 klo 15–16
  • 20.4.2023 klo 19–20
  • 21.4.2023 klo 19–20
  • 22.4.2023 klo 15–16
englanniksi
1. kerros, Kiasma-teatteri
Liput: 25 € / 15 €
Sisältää pääsyn näyttelyihin esityspäivänä.
Kaksi naistanssijaa ja valotaulu.

Kuva: Sofie Isaksson

Kuvaus

”Tämä on uusi maa. Kulttuurisesti rikas maa. Mahdollisuuksien maa.”

How the Land Lies on esitys viidelle keholle ja kolmelle LED-tekstinäytölle. Julkisten tilojen mainostauluina käytetyt LED-näytöt muuttuvat esityksessä kielipolitiikan käsittelemisen työkaluiksi. Matkailumainonnan ja viisumihakemuskysymysten ristitulessa navigoivat tanssijat, jotka itsekin ovat tosielämässä maahanmuuttajuuden kokemusasiantuntijoita, ovat vuorovaikutuksessa LED-näytöillä rullaavan tekstin kanssa. Kun sanat liikkuvat näytöllä, kehot liikuttavat niitä yhtä lailla. Rajat pikkuhiljaa hämärtyvät: kuka saa jäädä ja kenen täytyy lähteä? Kenet nähdään ja kuka pysyy piilossa? Mikä on sallittua ja mikä kiellettyä?

Lauantaina 15.4. esityksen jälkeen järjestetään Q&A taiteilijoiden kanssa.

Taiteilijat

Bianca Hisse on Norjassa asuva brasilialainen taiteilija. Hän tutkii koreografian ja kuvataiteen välimaastoon asettuvissa teoksissaan, kuinka globaalit vaatimukset koreografioituvat nykypäivän yhteiskunnissa. Hisse on valmistunut 2019 Kunstakademiet i Tromsøsta sekä taiteen kandidaatiksi Pontificia Universidade Catolica de São Paulosta 2016.

Laura Cemin on Helsingissä asuva italialainen taiteilija. Hänen usein gallerioissa ja ei-perinteisissä esitystiloissa nähdyt teoksensa yhdistelevät performanssia, kirjoittamista sekä hetkellisyyttä, joiden intentiona on haastaa tanssin ja visuaalisten taiteiden rajapintoja. Hän on valmistunut Umeå Art Academystä 2019, ja hänellä on tutkinto baletista ja nykytanssista.

Työryhmä

Laura Cemin, Bianca Hisse, Mercedes Balarezo, Nassim Meki, Kairi Mändla, Keithy Kuuspu, Giorgia Lolli, Fornier Ortiz, Sofia Ivarsson, VeraVice, Aija Hannula.

Tukijat

Davvi – Senter for scenekunst, Frame Finland, Kulturdirektoratet, HIAP – Helsinki International Artist Programme, Narva Art Residency, Nordic Culture Point, Norsk-Finsk kulturfond, Office for Contemporary Art Norway, City of Helsinki, Arts Promotion Centre Finland.

Samankaltaisia tapahtumia