Karolin Poska: Lucky Charm

Uskomuksia ja uushenkisyyttä käsittelevä esitys on osa Baltic Take Over -tapahtuman ohjelmistoa.

  • 9.6.2023 klo 19–20
englanniksi
1. kerros, Kiasma-teatteri
Liput: 15 / 10 €

Karolin Poska (EE) Lucky Charm, Baltic Take Over

Kuvaus

Karolin Poska julistautuu esityksessä antropologiksi, joka tutkii ympäröivää maailmaa ja yliluonnollisten voimien nälkäänsä. Elämä voi olla melko pelottavaa ja ihmiset tekevät mitä tahansa välttääkseen piileviä uhkia. Auttavatko kristallit pitämään perheen terveenä, astrologin paljastama omakuva, tarot-korttien varoitus tulevasta, oikealla jalalla sängystä nouseminen tai koputtaminen kolme kertaa puuta muodostamaan turvallisuuden tunnetta?

Karolin Poska

(s. 1991) on Tallinnassa asuva koreografi, esiintyvä taiteilija ja tanssija. Luovuutensa kautta hän yrittää tyydyttää ahnasta uteliaisuuttaan, uusien löytöjen janoa ja kokemusten nälkää ymmärtääkseen millaista on olla elossa milläkin hetkellä. Hän pitää esineillä leikkimisestä, todellisuuden muuntamisesta ja yleisön odotusten kanssa leikittelystä. Poska valmistui hiljattain Estonian Academy of Artsista saaden nuoren taiteilijan palkinnon lopputyöstään. Hänen kaksi edellistä esitystään ”For your Nirvana” (2020) ja ”Untitled” olivat ehdolla Viron vuoden teatteriesityksen palkinnon saajaksi.

Teostiedot

Koreografi: Karolin Poska
Esiintyjät: Sveta Grigorjeva, Karolin Poska, Shion Yokoo-Ruttas
Äänitaiteilija: Katrin Enni
Dramaturgi: Maret Tamme
Valosuunnittelu: Karolin Tamm
Pukusuunnittelu: Lisette Sivard
Videotaiteilija: Taavi Varm
Tekninen toteutus: Tarvo Porroson
Projektituotanto: Kaie Küünal
Yhteistuotanto: Karolin Poska, Kanuti Gildi SAAL
Tukijat: Cultural Endowment of Estonia, Culture Moves Europe and co-produced by Kanuti gildi SAAL, Performance in Helsinki is supported by Estonian Ministry of Culture, Residency support: Bazaar Festival (CZ)

Baltic Take Over

Baltic Take Over on esittävien taiteiden festivaali, joka tuo yhdeksän eri esitystä Virosta, Latviasta ja Liettuasta Helsinkiin 7.-11.6.2023. Ohjelmiston on kuratoinut New Theatre Institute of Latvia, Kanuti Gildi Saal (Viro) ja Liettuan tanssin tiedotuskeskus. Helsingissä URB-festivaalin / Kiasma-teatterin lisäksi muut yhteistyökumppanit ovat Annantalo, Teater Viirus, Mad House Helsinki sekä Eskus, Teatteri Takomo, Tanssin Talo, TINFO ja Tanssin tiedotuskeskus.

Baltic Take Overia tukee Baltic Culture Fund sekä The Nordic-Baltic NGO from the Office of Nordic Ministers Latvia.

Lue lisää tapahtumasta ja muista esityksistä Baltic Take Overin verkkosivuilta