Teoksesta
HUOM! Esitykset on peruttu koronaviruksen leviämisestä johtuvien rajoitusten takia.
Järkäle ja asetelmia on taiteiden välinen hybriditeos, joka sukeltaa taiteen ja tanssin traditioiden järkälemäisyyteen. Monitaiteinen työryhmä tutkii valon, äänen, musiikin, tanssin ja kielen suhteita. Teoksessa koreografia nähdään laajennettuina ja dynaamisina olosuhteina.
Näyttämö avautuu aaltoilevana ja vyöryvänä maastona. Teoksessa esiintyjien ja materiaalien suhteellinen kehollisuus hamuaa hetkiä ennen tarinankerrontaa, ja asettuu luomaan tiloja ja mahdollisuuksia hallitsemattomuudelle. Järkäle ja asetelmia -teos etenee taiteen ja tanssin historioiden kanssa odottaen omaa hajoamistaan.
Työryhmä
Roope Gröndahl on suomalainen pianotaiteilija. Hänelle tärkeitä arvoja taiteilijana ovat aitous, innostuneisuus ja ainutkertaisessa musiikillisessa hetkessä eläminen. Samaa vilpittömyyttä hän on ilmentänyt viime aikoina myös puhuessaan avoimesti MS-taudistaan.
Tom Lönnqvist työskentelee äänen, tilojen ja esitysten kanssa. Hän on kiinnostunut siitä muutoksesta jonka edessä olemme yhteiskuntana ilmastokriisin tekijöinä. Taiteen keinoina hän kokee affektiiviseen kehoon vaikuttavan äänen kiinnostavaksi sen subjektiivisuuden ohittavan potentiaalin myötä.
Elli Salo on näytelmäkirjailija, dramaturgi ja suomentaja.
Anne Makkonen on tanssin menneisyyden ja nykyisyyden taiteileva tutkija, tanssi-alan monitoimija ja Feldenkrais-mentelmän ohjaaja. Hän tuntee olonsa kotoisaksi ajassa, jossa eri taidelajien sekä taiteen ja tutkimuksen rajat haurastuvat, vuotavat ja maailma jäsentyy aina uudestaan.
Sara Gurevitsch on koreografi, jolle koreografia nousee esiin yhteyksellisyydestä ja kokemusperäisestä non- verbaalisesta ja verbaalisesta jakamisesta. Merkitysten havainnoimisesta rihmastollisissa, vuorovaikutteisissa tilanteissa. Inspiroituneena radikaalista uteliaisuudesta, hän työskentelee tanssin ja koreografian parissa.
Alexander Salvesen on Helsingissä asuva kuvataiteilija ja valosuunnittelija. Hän työskentelee pääosin valon kanssa tutkien ja ihmetellen sen ilmentymisiä ja ominaisuuksia eri tekniikoita käyttäen. Hänen töissään korostuu usein värin ja muodon keskinäiset suhteet ja hän pyrkii teoksiensa avulla herkistämään kokijan aisteja ja pysäyttämään tämän teoksen äärelle pohtimaan ja keskustelemaan.
Salla Rytövuori on valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen koulutusohjelmasta vuonna 2017. Hän on työskennellyt freelance-kentällä ja työskentelee jossain tanssi- ja esitystaiteen välimaastossa. Hänen taiteellinen työskentelynsä nojaa liikkeen tutkimiseen itsessä ja ympäröivässä maailmassa.
Anton Vartiainen on Aalto-yliopistosta valmistunut vaatesuunnittelija.
Sijainti ja esteettömyys
Kiasma-teatteri sijaitsee Kiasman ensimmäisessä kerroksessa, pääovilta katsottuna rakennuksen vastakkaisessa päädyssä. Kiasma-teatterissa on numeroimaton katsomo. Päällysvaatteet ja isot laukut voi jättää ilmaiseksi Kiasman vaatesäilytykseen.
Kiasma-teatterin katsomon ylätasanteelle on esteetön pääsy. Suosittelemme yhteydenottoa Kiasman infoon etukäteen, jos pyörätuolipaikalle on tarvetta.
Pysy ajan tasalla Kiasma-teatterin ohjelmistosta!

Elävää nykytaidetta
Tutustu Kiasma-teatteriin
Tulevat esitykset

Haluatko teoksesi Kiasma-teatterin ohjelmistoon?
