I I I (something flat, something cosmic, something endless)

URB X ARS22

SERAFINE1369:n performanssi luo tilan, jossa voi tavoitella unelmia ja tulla tietoiseksi omasta kehollisuudesta. Esitys on osa URB22-festivaalin ohjelmistoa.

  • 10.6.2022 klo 18–20
  • 11.6.2022 klo 12–18
1. kerros, Kiasma-teatteri
Liput: museolipulla
Hanki lippusi ennakkoon, niin varmistat pääsysi museoon esityksen aikana.

SERAFINE1369, I I I (something flat, something cosmic, something endless). Kuva: Katarzyna Perlak.

Kuvaus

A work made in a moment when all that was there was this body, its dreams and nightmares and cycles and needs, sensations and wanting. I went mining. I haunt this work. I is a collection of already historical circumstances, remembered and un-remembered. I is a crowd. I is a trick of the light.

SERAFINE1369


Suomeksi vapaasti käännettynä: ”Teos on tehty hetkellä, jolloin ei ollut muuta kuin tämä keho, sen unet ja painajaiset, sen ajalliset rytmit ja tarpeet, tuntemukset ja halut. Ryhdyin kaivamaan. Minä asun tässä teoksessa. Minä olen kokoelma jo historiallisia olosuhteita, muistettuja ja muistamattomia. Minä olen joukko. Minä olen valoilmiö.”

I I I (something flat, something cosmic, something endless) -performanssi luo tilan, jossa on mahdollista tavoitella unelmia ja muistoja sekä niiden äärettömiä ulottuvuuksia, tai pysytellä yksityisessä piirissä. Valot, äänet ja savu ulottuvat esiintyjän tilasta katsojan kokemukseen – se miten tila on muodostettu, on tekijän kutsu katsojalle tulla tietoiseksi omasta kehollisuudesta ja tilaa muovaavista jännitteistä.  

SERAFINE1369

SERAFINE1369:n teoksissa on läsnä ruumiillinen, mutta myös yhteisöllinen ja ympäristöönsä reagoiva keho; tanssi on olemisen tapana sekä intiimiä että poliittista. Teoksissa on kyse läsnäolosta, mutta yhtä lailla poissaolosta. Ne käsittelevät kuinka sorron mekanismit jättävät näkymättömiksi identiteettejä tai kokonaisia ryhmiä, ja myös vaikuttavat siihen, miten keho toteuttaa vallitsevia ja normatiivisia käsityksiä. 

Kuvia

Työryhmä

Konsepti, teksti & performanssi: SERAFINE1369 
Äänisuunnittelu: Josh Anio Grigg
Valosuunnittelu: Jackie Shemesh 
Tilaaja: Liverpool Biennial 2021 
Aiemmin esitetty: Bluecoat for Liverpool Biennial (kesäkuu 2021) & Radialsystem for Montag Modus, Berlin (elokuu 2021) 

Sijainti ja esteettömyys

Kiasma-teatteri sijaitsee Kiasman ensimmäisessä kerroksessa, pääovilta katsottuna rakennuksen vastakkaisessa päädyssä. Kiasma-teatterissa on numeroimaton katsomo. Päällysvaatteet ja isot laukut voi jättää ilmaiseksi Kiasman vaatesäilytykseen.

Kiasma-teatterin katsomon ylätasanteelle on esteetön pääsy. Suosittelemme yhteydenottoa Kiasman infoon etukäteen, jos pyörätuolipaikalle on tarvetta.

URB22 koko ohjelmisto