HIGHER xtn.

Michele Rizzon teos tutkii tanssin voimaa klubikulttuurin kautta. Tanssiteos on osa ARS22-näyttelyn avajaisviikon ohjelmaa.

  • 8.4.2022 klo 19–19.30
  • 9.4.2022 klo 16–16.30
1. kerros, aula
Liput: vapaa pääsy
Tanssijoita museotilassa.

Higher xtn., 2018, Courtesy the artist and Stedelijk Museum, Amsterdam. Kuva: Maarten Nauw.

Tanssin vapauttavaa voimaa

Michele Rizzon HIGHER xtn. -teos tutkii tanssin voimaa. Se tarkastelee yökerhoa paikkana, joka tarjoaa mahdollisuuden radikaalille itseilmaisulle ja yhteisön rakentumiselle. Teoksen edellinen versio nähtiin URB-festivaaleilla vuonna 2016. 

Rizzo on kiinnittänyt huomiota siihen, että kävijät kutsuvat klubia usein kirkoksi ja pitävät sitä turvallisena ympäristönä ilmaista itseään ilman arvostelun pelkoa. HIGHER xtn. -teoksessa tanssi korostaa teknomusiikin vapauttavaa muutosvoimaa: musiikin rytmit voivat hetkellisesti johtaa transsiin, jossa tanssijat pääsevät irti itsestään. 

Esityksessä tanssijat liikkuvat Lorenzo Sennin säveltämän hypnoottisen elektronimusiikin tahtiin. He saapuvat museoon eri sisäänkäynneistä, kulkevat hitaasti tilan läpi ja kokoontuvat lopulta samaan paikkaan. Ensin parit ja lopulta koko ryhmä tanssii samaan tahtiin, kuin yhtenä kehona. 

Michele Rizzo

Michele Rizzo on italiainen koreografi, joka on opiskellut Amsterdamissa Sandberg-instituutissa ja SNDO:ssa (School for New Dance Development), jossa hän nykyään toimii koreografian ja liiketutkimuksen vierailevana professorina. Rizzo käyttää taiteessaan useita eri ilmaisuvälineitä kuten performanssia, musiikkia ja kuvataidetta. Hänen koreografiansa ja installaationsa käsittelevät usein ihmisen olemassaoloon liittyviä aiheita, kuten minuuden määrittelyä. 

Kuvia esityksestä

Työryhmä

Konsepti ja koregrafia: Michele Rizzo
Alkuperäinen soundtrack: Lorenzo Senni
Tanssijat: Michele Rizzo, Charlie Laban Trier, Max Göran, Juan Pablo Cámara, Milena Weber 
Taiteilijan assistentti: Michael Scerbo 
Tuotanto: DANSCO 

Tukijat

Teosta tukee Stedelijk Museum, SNDO, ICK, Mondriaan Fonds ja Prins Bernhard Cultuur Fonds.

Samankaltaisia tapahtumia