Henri Hütt & Mihkel Ilus (EST): Caprices III

Nuorten virolaistaiteilijoiden taianomainen esitysinstallaatio.

  • 6.4.–7.4.2018

Taianomainen, nuorten virolaistaiteilijoiden installaatioesitys luo epätodellisia illuusioita. Kiasma-teatterista inspiroitunut tilasidonnainen teos juhlistaa Kiasman 20-vuotisjuhlakevättä.

Pe 6.4. klo 19
La 7.4. klo 16 
– taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen

Hinta 15/12€

Kesto n. 50min
Ikäraja/ikäsuositus:
ei ikärajaa, suunnattu kuitenkin aikuisyleisölle
Kieli
esitys on lähes sanaton

Caprices III on esitysinstallaatio, joka luo epätodellisia, taianomaisia illuusioita. Valo muuttuu patsaaksi, esirippu rakoilee, mutta mittasuhteet pitävät. Caprices on pitkäkestoinen projekti, joka nivoo yhteen esitystaiteen ja nykytaidenäyttelyn kulttuureita.

Kaksi edellistä osaa on nähty Virossa. Kiasma-teatteriin tehtävä kolmas osa syntyy residenssityönä ja tilasidonnaisena teoksena. Teoksen kautta juhlitaan 20-vuotiaan Kiasma-teatterin tilaa ja sen arkkitehtuuria. Esitys on myös osa Kiasma-teatterin uutta esitys_nyt -konseptia, jonka keskiössä on esittävien taiteiden, tilan ja visuaalisten taiteiden risteymät. Esitys_nyt -otsikon alla järjestetään erilaisia yksittäisiä tapahtumia vuodessa.

Henri Hütt on tanssitaustainen taiteilija-esiintyjä. Vuosikymmenen alusta hän on tehnyt useita teknologiaan perustuvia esityksellisiä tapahtumia, näyttelyitä, ääniperformansseja – ja muita kokeilevien, uusien formaattien esityksiä.

Mihkel Ilus on kuvataiteilija, jonka työskentely painottuu pitkälti erilaiseen maalaustaiteeseen. Ilus työskentelee usein suurten installaatioiden parissa ja hänen praktiikassaan kietoutuu yhteen näyttelykulttuuri ja esitystaiteen elementit.

Työryhmä

Idea, toteutus ja esiintyminen: Henri Hütt, Mihkel Ilus
Teknisen toteutuksen neuvonanto: Heikki Paasonen, Joonas Pehrsson
Yhteistuotanto: Kiasma-teatteri, Kanuti Gildi SAAL
Tukija: The Cultural Endowment of Estonia, Nordic Council of Ministers
Kiitos: Emer Värk, Mihkel Tomberg, Revo Koplus