Emmi Venna: This world that we imagine in this room, might be used to gain access to other rooms, other worlds, previously unimaginable

Sooloesitys on osa Baltic Circle -festivaalin ohjelmistoa.

  • 23.11.2023 klo 19–20
  • 24.11.2023 klo 19–20
  • 25.11.2023 klo 15–16
englanniksi
1. kerros, Kiasma-teatteri
Liput: 19,5 € / 35 € / 1 €

Kuva: Sara Blosseville

Kuvaus

This world that we imagine in this room, might be used to gain access to other rooms, other worlds, previously unimaginable on kokoelma tansseja, lauseita ja tilanteita, jotka rakentuvat yhden esiintyjän, tyhjän näyttämön ja yleisön välisessä jännitteessä.

Esitys on valokopiomainen välähdys Kiasma-teatterin putkimaisessa tilassa ja rakeinen zoomaus todellisuuksien välisiin vuotokohtiin. Sen pohjalla jyllää halu käyttää esitystilannetta portaalina ennen kuvittelemattomiin maailmoihin ja huoneisiin.

Teoksen nimi on lainaus elokuvaohjaaja Lana Wachowskilta.

Kiasma-teatterissa nähtävä ensi-ilta on osa Vennan laajempaa teossarjaa, jonka samaa nimeä kantavat osat on nähty Drifts-festivaalilla Stoassa ja Taidekoti Kirpilässä vuonna 2022.

Esitys on osa Baltic Circle -festivaalin ohjelmaa.

Emmi Venna

Emmi Venna työskentelee koreografina, esiintyjänä, kirjoittajana ja osana kuratoriaalisia työryhmiä. Vennan työskentelyssä tulevat yhteen eletyn kehon kokemuksen kuuntelu, tanssi- ja taidehistorioiden tutkiminen, leikki fiktioilla sekä esitystilanteen maagisen potentiaalin metsästys. Viimeaikaisimpia töitä ovat mm. Kitchen Sink (Sinne, 2022) tilausteos CORE TaDaC-ryhmälle (Teak/Zodiak 2021) ja sooloteos Fabulous Muscles (Mad House Helsinki/Ehkä-tuotanto, 2020).

Teostiedot

Koreografia ja esitys: Emmi Venna
Kuvat: Sara Blosseville
Koreografinen dialogi: Suvi Kemppainen
Stailaus: I. Kamari
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Samuel Huberin Taidesäätiö
Residenssituki: Ehkä-tuotanto
Kiitos: Mira Kautto, Oxi Koskelainen, Henia Nikkilä, Armin Hokmi Kiasarei